Kõljalas kogunetakse kartulipäevale (3)

Juba homme pannakse Kõljala külamajas alus uuele traditsioonile – teoks saab esimene kartulipäev.

Kõljala külaseltsi üks eestvedajaid Veeve Kaasik rääkis Kadi raadio “Keskpäevatunnis”, et sel kartulipäeval on kavas lähemalt kõnelda punastest kartulitest.

“Inimestele jääb see kartul tihtilugu võõraks, mis väljast punane, aga seest kena kollane,” põhjendas ta. Samuti on plaanis rääkida uutest kartulisortidest, mis turul saadaval, degusteeritakse erinevaid kartuleid ja tehakse kartuliputru. Kartulit ja köögivilja tulevad müüma talunikud.

“Kuna Kõljalas juba üks traditsioon on – õunapäev –, siis tahame igal aastal tuhkapäeva kandis hakata korraldama ka teist, n-ö talupäeva, mille põhikomponendiks jääb ikkagi kartul,” selgitas Kaasik. Tema sõnutsi on kartulikasvatus üks tema hobidest ning ta kasvatab igasugu erinevaid sorte.

Ehkki viimasel ajal on kuulda olnud, et metssead Saaremaal põllud üles künnavad, leiab Veeve Kaasik, et igale probleemile on lahendus. “Nii sigade kui ka kartulikahjuritega tuleb võidelda,” märkis ta.

Kaasik soovitas kõigil huvilistel homme kindlasti kohale tulla – kui kutse juba välja hõigatud, siis oleks ju kena see vastu võtta. “Ärge valmistage pettumust talunikele, kes on kartulit ja köögivilja kasvatanud ja tahavad nüüd meile oma kaupa müüa. Kes tahavad nendega kaupa teha, tulge kindlasti Kõljala külamajja!”

Kartulipäeval on ka väike osalustasu – 3 eurot. “Loodame, et uus üritus saab ilusa alguse ja jääb toimuma paljudeks aastateks,” oli Veeve Kaasik lootusrikas. Kartulipäev algab homme kell 11.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 478 korda, sh täna 1)