JUHTKIRI: Sõbrapäeva ootuses

Valentini- ehk sõbrapäeva pidamise komme ei ole Eestis kuigi vana. Seda hakati tähistama alles möödunud sajandi viimastel aastakümnetel ja veel praegugi ei saa seda arvata olulisemate tähtpäevade hulka.

Kaubanduses on sõbrapäev siiski oluline tärmin. Pea igast kauplusest leiab südametega kaunistatud šokolaade, armsaid karukesi ingliskeelse kirjakesega “I love you”, maakeeli “Armastan sind” või muud säärast. See ei tähenda aga, et tegu oleks läbi ja lõhki kommertsliku päevaga. Ikka sõnum on oluline.

Eriti siinses kliimas, kus päike ei taha veel kõrgele tõusta ega kaua paista, on hea, kui mõni päev teisest eristub ja rõõmu pakub. Mis saakski meele veel paremaks teha, kui sõbra kingitud isemeisterdatud kaart või kaunis lilleõis? Või, nagu näitavad broneeringud, üks mõnus nädalavahetus spaahotellis.

Kui aga spaahotelli minna ei jõua, siis võib ennast ja oma lähedasi kostitada lihtsalt mõnusa äraolemisega. Ju on seda päeva siia pimedasse veebruarikuusse ikkagi vaja.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 140 korda, sh täna 1)