Vene kosmeetikahiid ehitab Eestisse tehase

Pihtla vallas asuva, varem Toomas Leisile kuulunud Tõlluste mõisa tunamullu omandanud Venemaa kosmeetikatootja Natura Siberica rajab Ärilehe andmeil Eestisse tehase, et siseneda siitkaudu uuesti Ukraina 50-miljonilisele turule.

Ettevõtte omanik Andrei Trubnikov rääkis PBK-le, et Vene-Ukraina sõja tõttu kaotas kosmeetikafirma üliolulise turu, kust tuli firmale 15–20 protsenti käivet aastas. Kuna aga paljud ukrainlased boikoteerivad naaberriikide vahelise sõja tõttu Venemaal toodetud kaupu, siis oligi mõistlik rajada tootmine riiki, mille kaupu ostavad ukrainlased senini.

Tõlluste mõis osteti paari aasta eest selleks, et teha looduskosmeetikat Saaremaal kasvavatest taimedest.

Saarte Hääl kirjutas 2014. aasta kevadel, et Saaremaa põllule kavatses kosmeetikaärimees ravimtaimi külvata juba sama aasta suvel, et sügisel kasutada kasvanud saagist tehtud tõmmiseid uute toodete valmistamisel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 644 korda, sh täna 1)