Saaremaale otsitakse asendustalunikke

Eesti talupidajate keskliit otsib Saaremaale kaht asendustalunikku. Keskliidu asendusteenistuse direktori Riina Kaldaru sõnul otsivad nad asendustalunikke, kuna saarel teenuse tellijaid on, kuid asendustalunikke napib.

Kaldaru tõdes, et teenuse tellijate arv on aastatega vaid suurenenud. Ta möönis, et praegu on Saaremaal tööl üks naine ja üks mees, kuid kumbki ei tööta täiskoormusega. “Otsime juurde nii meest kui ka naist, elukoht ei ole oluline, sest teenindada tuleb kogu saare ulatuses,” ütles Kaldaru.

Asendustalunik oskab ja teeb tema sõnul kõiki veisekasvatustalus vajalikke töid. “Oluline on lüpsmisoskus, mis tagab töö aasta läbi,” rääkis ta. “Mehed teevad lisaks ka põllutöid.”

Seega peab asendustalunik kindlasti oskama lüpsitööd, ta peab olema usaldusväärne, hea suhtlemisoskusega ning puhas ja korrektne. “Rõhutada tuleb, et kindlasti on vajalik kolmeaastane töökogemus põllumajanduses või põllumajandusharidus, ja isikliku auto olemasolu,” rääkis Riina Kaldaru.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 594 korda, sh täna 1)