Etlemiskonkursi võitis Teele Tilts

VÕIDUKAD: Meeri Martinson, Gert Tammel, Teele Tilts ja Kristina Liiv auga välja teenitud diplomiga. TAMBET ALLIK

VÕIDUKAD: Meeri Martinson, Gert Tammel, Teele Tilts ja Kristina Liiv auga välja teenitud diplomiga.
TAMBET ALLIK

Maakondlikul etlejate konkursil Kuressaare linnateatris sai grand prix’ väärilise esitusega hakkama Teele Tilts Saaremaa ühisgümnaasiumist (juh Rita Ilves).

Kõik laureaaditiitlid läksid gümnaasiumi vanuseastmes aga Kuressaare gümnaasiumi: laureaatideks tulid Gert Tammel (juh Marit Tarkin), Meeri Martinson (juh Eve Tuisk) ja Kristina Liiv (juh Eve Tuisk).

Eripreemiaga tunnustati Ott Pukki KG-st (juh Marit Tarkin) ja Maria Pihlakut SÜG-ist (juh Rita Ilves). Preemia said ka Keneth Parbus KG-st (juh Marit Tarkin) ja Jakob Saar SÜG-ist (juh Sirje Kreisman).

Žüriis olid näitleja ja õhtujuht Andres Karu, Kuressaare linnateatri esindajana Aarne Mägi, Abruka raamatukoguhoidja Helle Kesküla, Mari-Liis Pärn Kuressaare Kultuurivarast ja Arensburgi kui kultuuri toetaja esindaja Terje Nepper.

Konkursi peakorraldaja Merle Rekaya ütles, et tänavu osales 12 õpilast. Registreerunuid oli tegelikult 17, aga haigused tegid oma töö, märkis ta.

Kadi raadio “Keskpäeva” saates ütles žüriiliige Aarne Mägi, et võitja Teele Tiltsi esinemist iseloomustas eelkõige professionaalsus. Samuti kiitis Mägi Tiltsi materjalivalikut. “Tammsaaret valdas ta nauditavalt. Sain aru, mida inimene mulle öelda tahtis, ja tundus, et tema ise sai ka aru,” lisas Mägi. Teatrimehe sõnul oli siin heas mõttes tuntav ka Rita Ilvese käekiri.

Mägi hinnangul olid kõik konkursil osalenud etlejad küllaltki tublid. Potentsiaali ka tulevikus, miks mitte juba näitlejana, lavale astuda nägi Mägi vähemalt paaril-kolmel etlejal. Samas tõi ta välja, et järgmistel konkurssidel võiksid nii osalejad kui ka juhendajad rohkem tähelepanu pöörata sellele, mis on proosa ja mis luule.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 394 korda, sh täna 1)