UUS! Maavanem tunnustab teenetemärkidega üheksat inimest (5)

Maavanem Kaido Kaasik otsustas autasustada Saare maakonna teenetemärkidega üheksat inimest, kes oma töö ja tegevusega on kaasa aidanud maakonna arengule ja silma paistnud maakonna jaoks oluliste saavutustega.
 bruno pao
Saare maakonna vapimärgi saab mereajaloolane ja publitsist Bruno Pao elutöö eest mereajaloo ja -kultuuri uurimisel, tutvustamisel ning edendamisel. Bruno Pao uurimisvaldkonnad on olnud merendusajalugu, koha- ja kultuurilugu. Laialdaste teadmistega ajaloolasena on ta läbi aastakümnete tutvustanud Kuressaare ja saarte ajalugu ning jaganud oma teadmisi ja elukogemusi väga paljudele huvilistele, olnud vabakutseline reisijuht ja mereajalooteemaliste loengute lektor. Ta on olnud Eesti esimeste merearheoloogia ekspeditsioonide korraldaja, Mereleksikoni algatusrühma liige ja artiklite autor ning Saaremaa Merekultuuri Seltsi üks asutajaid ja pikaaegne esimees.

Maakonna teenetemärgid saavad:

Õie Pärtel

  • Õie Pärtel pikaajalise pedagoogilise ja rahvamuusikaalase tegevuse eest

Õie Pärtel on tuntud ning tunnustatud rahvamuusik ja rahvamuusika õpetaja nii Saare-, Muhumaal, kui ka kogu Eestis. Tema juhendatavad õpilased ja kollektiivid on alati oodatud esinejad kogu Eestimaal. Nad on toonud kaasa palju tunnustust õpetajale ning ka kodusaarele. Õiele on hingelähedane igasugune rahvamuusika ja selle traditsiooni hoidmine, kuid eriti suuresti on ta ette võtnud meie eestlaste igihalja pilli kandle inimesteni toomise. Tema eesvedamisel toimuvad kandlepäevad Orissaares ja Jööris. Saare maakonna rahvamuusika päevadel ja pidudel on Õie just see, kelle taktikepi all kõik suurepäraselt ja veatult toimib.

uudis tonusepp

  • Tõnu Sepp silmapaistva muinsuskaitsealase tegevuse eest

Saaremaa Muuseumi projekti “Kuressaare kindluse kui turismiobjekti arendamine” projektijuhina on Tõnu Sepp suure pühendumuse ja järjekindlusega viinud eduka lõpptulemuseni viis aastat kestnud väga mastaapsed restaureerimistööd Saaremaa Muuseumis. Tõnu Sepa puhul paistab silma  tema süvenemine, põhjalikkus ja kvaliteet kõikides tema muinsuskaitsealastes tegevustes.

sirje

  • Sirje Ellermaa täiskasvanute koolituse ja kutseõppe arendamise eest

Kuressaare Ametikooli arendusdirektor Sirje Ellermaa on viimased 20 aastat panustanud Kuressaare Ametikooli tegemistesse aidates luua edukalt toimiva kutseõppeasutuse, mis on tuntud nii Eestis kui ka Euroopas. Sirje eestvedamisel on täiustatud kooli juhtimissüsteeme, mis aitas kaasa  Eesti Kõrg- ja Kutsehariduse Kvaliteediagentuuri poolt läbiviidud kutseõppe akrediteerimisel kõrgeima tunnustuseni pälvides kõigis 12 õppekavarühmas maksimumtulemuse – täisakrediteeringu 6 aastaks.

4rahatuleb-e1444143806928

  • Kalmer Poopuu panuse eest maakonna arengusse

Kalmer Poopuu on Salme vallavanemana valda teeninud enam kui 20 aastat ning vallaelanike poolt seda tööd tegema usaldatud korduvalt. Aktiivse osalejana Saaremaa Omavalitsuste Liidu töös, panustab ta oma energiat maakonna arengusse tervikuna. Näidetena saab välja tuua Saaremaa laulu- ja tantsupeo komisjon või tegevused aseesimehena liidus. Kalmeri värskematest väljakutsetest on Salme muinaslaeva keskuse loomine ja Sõrvemaa värava idee elluviimine. Lisaks oma tulemuslikule järjepidevale tööle on ta ka tunnustatud ja aktiivne hobinäitleja ja laulumees.

Noblessneri valukoda, Tallinn, 08.10.2015 Eesti Kaubandus-Tööstuskoda ja Eesti Tööandjate Keskliit ning Ettevõtluse Arendamise SA valisid Eesti edukaima ettevõtte 2015, milleks pärjati puitmaju tootev AS Kodumaja. Pildil vasakult NEINAR SELI, VÄINO KALDOJA ja JAAN TOOTS. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES

  • Väino Kaldoja märkimisväärse panuse eest Vilsandi vabatahtliku päästekomando loomisel ja kohaliku elu edendamisel

Suvevilsandlasena on Väino Kaldoja aidanud nõu ja jõuga kaasa kogukonna ühistes ettevõtmistes – Vilsandi laulupidu, iga-aastased kevadtalgud, Vilsandlaste päevad. Ta on vabatahtliku tööna panustanud aega ja vahendeid tee ja maastikuhooldusesse. Eelmisel aastal toetas Väino Vilsandi Külaseltsi päästeauto ja redelauto soetamisel pannes sellega aluse vabatahtlikule päästekomandole. Väino Kaldoja on mees, kes märkab inimesi ja võimalusi midagi kõigi heaks paremaks muuta.

Vaikiv-self-made-man-Sven-Lennart-Alpstal

  • Sven Lennart Alpstål ettevõtluse arendamise eest

Ettevõtja Lennart Alpstål on mitte ainult Eesti vaid ka Põhja-Euroopa mastaabis väga edukas väikelaevade tootja ja edendaja. Tema ülesehitatud ettevõte on aastaid olnud edukas ja ta hoolib väga enda töötajatest. Kogu Luksusjahi toodang läheb ekspordiks, mis on ju kogu Eestile ülioluline.

Rallivaidlus-jõudis-kohtusse-arutusele

  • Lembit Soe ettevõtluse arendamise ja aktiivse ühiskondliku tegevuse eest

Lembit Soe on ettevõtja, kes on edukas nii tööandjana kui ühiskondliku elu eestvedajana. Ettevõtjana on sihikindel töö toonud edu tema juhitud äriühingutele mitmes erinevas majandusvaldkonnas, tema loodud töökohad on oluline panus Saaremaa ja Eesti regionaalsesse arengusse. Lisaks ettevõtlusele osaleb Lembit Soe aktiivselt ühiskondlikus tegevuses ja erinevate mittetulundusseltside töös. Pühendunud spordi ja eelkõige mootorispordi toetajana on tema aktiivne tegevus aidanud elus püsida ja edukalt areneda maakonna ühel vanimal traditsioonilisel tunnusüritusel Saaremaa Rallil.

Tõnis Kipperist Võllanaljadeta

  • Tõnis Kipper pikaajalise ning pühendunud töö eest ajakirjanikuna, saatejuhina ja raadiohäälena maakonna sündmuste kajastamisel

Ajakirjanik, Kadi Raadio vastutav toimetaja Tõnis Kipper on parim Kuressaare ja Saaremaa sündmuste turundaja, propageerija, tutvustaja ja julge arvamusliider meie elu kõige erinevamates valdkondades, hinnatud kunstiekspert ja -koguja.

Saare maakonna vapimärk antakse isikule Saare maakonnale osutatud eriliste teenete eest ja väljapaistvate saavutuste tunnustamiseks, samuti Saare maakonnale au ja tuntust toonud saavutuse tunnustamiseks. Saare maakonna teenetemärk antakse isikule Saare maakonnale osutatud teenete eest või saavutuse tunnustamiseks.

Teenetemärgid annab maavanem üle Eesti Vabariigi 98. aastapäevale pühendatud pidulikul vastuvõtul 23. veebruaril kell 18 Kuressaare linnuse kapiitlisaalis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 318 korda, sh täna 1)