Verekeskus kutsub saarlasi doonoripäevadele

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus tuleb taas Saaremaale ning ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama esmaspäeval, 8. veebruaril ja teisipäeval, 9. veebruaril Kuressaare kultuurikeskuses ja kolmapäeval, 10. veebruaril Orissaare kultuurimajas.

Kuressaares saab verd anda esmaspäeval kell 13-18 ja teisipäeval kell 10-15. Orissaares aga kell 10-14.

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp juhib tähelepanu, et johtuvalt haiglate tellimustest, on viimasel ajal eriti suur nõudlus olnud kõigi veregruppide reesusnegatiivse vere järele, kuid täiendamist vajavad ka teised verevarud. “Kõik endast ja teistest hoolivad inimesed on väga oodatud!” kinnitas ta.

Viimati käis PERH-i verekeskus Saaremaal enne jõule, 16. ja 17. detsembril ning siis külastas Kuressaare kaht doonoripäeva kogunisti 246 inimest, tervislik seisund lubas verd loovutada 214 doonoril ning kokku saadi üle 110 liitri hinnalist nestet.

Orissaares käis verekeskus viimati mullu hingedekuu alguses, külastusi oli 52 ja annetusi 47, kokku saadi üle 20 liitri verd.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 412 korda, sh täna 1)