Salvestusöö kujunes tänavu salvestusõhtuks

SALVESTUSÖÖD SALVESTAMAS: Ürituse videole jäädvustamise eest kannavad hoolt Aimar Äkke ja Raimo Kaubi. KAUR AASO

SALVESTUSÖÖD SALVESTAMAS: Ürituse videole jäädvustamise eest kannavad hoolt Aimar Äkke ja Raimo Kaubi.
KAUR AASO

Järjekorras viiendal salvestusööl Muhu noortekeskuses olid tänavu koostööpartneriteks rootslased Orissaare sõprusvallast Mellerudist.

Muhu noortekeskuse juhataja Arnek Grubnik ütles Saarte Häälele, et tänavu oli tegemist pigem salvestusõhtuga. Nimelt on salvestusööl kombeks olnud, et samaaegselt salvestatakse väljavalitud lugu kas Muhus või Orissaares ning ka mõne teise asula noortekeskuses. Näiteks möödunud aastal tehti koostööd Keilaga.

Tänavu toimus salvestusöö samaaegselt Orissaare sõprusvallas Mellerudis, mis asub Rootsis. Rootslased ei soovinud aga salvestamist päris öö peale jätta ja nii alustati juba päeval ning otsad tõmmati kokku õhtul kell kümme.

Salvestati rootsi artisti
Eagle-Eye Cherry lugu “Save Tonight”. “Sobis väga hästi ja läks natuke teemasse ka,” naeris Grubnik, viidates laulu pealkirjale, mida võib tõlkida kui “Päästa tänane õhtu” või siis “Säästa tänane õhtu”.

Kokku võttis Muhu noortekeskuse moodsas stuudios salvestamisest osa 14 inimest, kellest valdav osa olid gümnaasiuminoored. Instrumentidest kasutati süntesaatorit, trombooni, trummi, erinevaid kitarre ja teisigi pille. Grubnik selgitas, et vastavad lõigud pannakse üheks looks kokku hiljem. Tõenäoliselt saadakse loost kokku vähemalt paar-kolm versiooni. “Selline üritus on äge, tasub ette võtta. Mulle tundus, et kõik jäid väga rahule,” lausus Grubnik.

Orissaare muusikakooli direktor Martti Nõu ütles, et muidu oli üritus väga vahva, kuid kahjuks polnud tänavu teiste salvestajatega ehk rootslastega n-ö videosilda. Tavaliselt on oldud ühenduses Skype’i teel. “Seekord jäi selline sotsiaalne pool ära kahjuks, aga ehk tuleb järgmisel aastal,” lisas ta.

Nõu märkis, et salvestusöö idee sündis Muhu noortekeskuses. Esimesed kaks aastat toimuski salvestusöö seal, viimased kaks aastat aga Orissaare avatud noortekeskuses. “Neil on seal väga vinge stuudio ja isegi rohkem ruumi ja võimalusi,” sõnas Nõu. Tema sõnul võiks Muhus salvestada lausa maailmatasemel kvaliteediga.

Arnek Grubniku sõnul peaks möödunud aastal Muhu noortekeskuses sisse seatud uus helistuudio lähitulevikus üha rohkem kasutust leidma. “Meil on vaja mõningad asjad veel paika panna, aga valmisolek on põhimõtteliselt juba olemas,” märkis ta. Praegu lähevad stuudiost eetrisse näiteks ERR-i Muhu uudised. “Aga tasapisi, kes tunneb huvi ja tahaks oma bändi lugu salvestada, võib juba hakata ühendust võtma,” lisas Grubnik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 439 korda, sh täna 1)