Saarlased moodustasid lihaveisekasvatajate klubi

Jaanuari lõpus toimunud maakonna lihaveisekasvatajate kokkusaamisel tekkis tootjatel mõte luua saari ühendav lihaveisekasvatajate klubi, mille nimeks sai Saarte lihaveisekasvatajate klubi.

Saarte lihaveisekasvatajate klubi juhatuse liige Egon Jürisson ütles, et klubi asutamisel osales ligi 40 tootjat ning klubi ootab liituma kõiki Saaremaal, Muhus ja Hiiumaal tegutsevaid lihaveisekasvatajaid.

Organisatsiooni peamine eesmärk on koondada saartel tegutsevaid lihaveisekasvatajaid, et koostöö kaudu tekiks tootjatel parem info- ja teadmiste vahetus. Läbi ühistegevuse ja koondumise suudab tootjate ühendus pakkuda kokkuostjatele suuremaid loomakoguseid, mis loob eeldused paremaks hinnaks. Peale selle hakkab klubi koguma klubiliikmete loomade kohta andmeid veebipõhise rakenduse kaudu, milles tootjad saavad ise sisestada oma põhikarja loomad, sündinud vasikad ja müüki minevad loomad. Lähiajal on plaanis korraldada selleteemaline koolitus.

Klubi juhatusse valiti Kalle Kuusk, Andrus Sepp, Egon Jürisson, Kairo Pilviste, Andres Kaldmäe, Artur Laul, Anne Kiider, Tõnis Saar, Kai Lember ja Ants Jõgi.

Klubi teeb koostööd Eesti tõuloomakasvatajate ühistuga, kelle esindaja saartel on Aive Sonets. Ühtlasi hakkab Aive Sonets kui klubi igapäevatöö koordinaator registreerima ka uusi liikmeid.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 314 korda, sh täna 1)