Teenetemärgid muhulastele! (2)

Leiu Heapost

Leiu Heapost

Toomas Saat

Toomas Saat

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas alla otsusele anda Eesti Vabariigi 98. sünnipäeva eel riigi teenetemärgid tänuks 99 inimesele, kelle pühendumus oma kutsetööle või kogukonnale on muutnud kogu Eesti paremaks.

Valgetähe IV klassi teenetemärgi saab ka Muhust pärit ihtüoloog ja mereuuringute edendaja Toomas Saat, kes lõpetas 1972. aastal Orissaare keskkooli ja 1978 Tartu ülikooli bioloogiaosakonna kiitusega. Samuti saab teenetemärgi muhulane Leiu Heapost, kes on üks Eesti juhtivatest antropoloogidest. Teenetemärgi saab ka näitleja Raivo E. Tamm, kelle isapoolne suguvõsa on pärit Valjala vallast.

“Kogu Tõnija küla oli mu sugulasi täis ja nemad ütlesid: “Sina oled ka ikkagi saarlane, mis sest, et Tallinnas sündinud,” on Tamm Saarte Hääles meenutanud.

President Ilves annab teenetemärgid üle iseseisvuspäeva eel, 23. veebruaril.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 956 korda, sh täna 1)