Saarte Liinid ja Kuressaare lennujaam hakkavad kuuluma riigi valdusettevõttesse (1)

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis valmiva kava kohaselt hakkavad riigi loodavasse valdusettevõttesse kuuluma ka AS Saarte Liinid ja AS-i Tallinna Lennujaam koosseisu kuuluv Kuressaare lennujaam.

Lisaks nimetatuile hõlmab valdusettevõte Tallinna Sadama, Eesti Raudtee, EVR Cargo. Kas kontserni lisatakse ka Eesti Loots, on praegu lahtine. Täpsem kava valmib ja jõuab valitsuskabinetti eeldatavalt veel veebruarikuus.

Ministeeriumi nõuniku Mihkel Loide sõnul praegu plaani Saaremaal tegutsevaid riigiettevõtteid kuidagi eraldi käsitleda ei ole. “See ei tähenda aga, et Saarte Liinide või Kuressaare lennujaama töös midagi muutuks,” ütles ta.

Konsolideerimise eesmärk on Loide sõnul tõmmata koomale erinevaid halduskulusid ja erinevates asutustes-ettevõtetes dubleeritavaid protsesse. “See annab parema ülevaate Eesti transpordisektori käekäigust ja võimaldab valdkonda tervikpilti nähes paremini juhtida,” märkis ta, lisades, et riigifirmade partnerite ja teenuste kasutajate jaoks teenuste sisu ei muutu.

Ministeeriumi selgituste kohaselt võimaldab taristu- ja transpordiettevõtete konsolideerimine majandada kontserni kuuluvate ettevõtete kinnisvara tänu hooldus- ja haldustegevuse tsentraliseerimisele oluliselt kuluefektiivsemalt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 517 korda, sh täna 1)