Seadusemuudatus “vähendas” kuritegude arvu (4)

Ehkki statistika järgi pandi eelmisel aastal Saaremaal toime aasta varasemaga võrreldes tunduvalt vähem kuritegusid, pole see tegelikult nii.

“Üldine kuritegevuse langus on suures osas seletatav eelmise aasta algusest jõustunud karistusseadustiku muudatustega, millega tõsteti varavastaste süütegude puhul kuriteo piir varasema 64 euro asemel 200 euroni,” ütles Saarte Häälele kriminaalstatistikat haldava justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik.

Statistika järgi pandi Saaremaal mullu toime 376 kriminaalkuritegu, aasta varem 451. Isikuvastaseid kuritegusid oli mullu 95, aastal 2014 aga 80. Varavastaseid kuritegusid oli vastavalt 137 ja 200, avaliku rahu vastaseid süütegusid mõlemal aastal 29. Mõnevõrra langes liikluskuritegude arv, 94-lt 82-le.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 289 korda, sh täna 1)