Saaremaal pole kooselulepinguid sõlmitud (1)

Postimehe andmeil sõlmiti jaanuari jooksul Eestis ühtekokku kümme kooselulepingut. Saarte Hääl uuris, kuidas Saaremaal sellega lood on, ning ilmnes, et seni pole meie maakonnas taolisi lepinguid sõlmitud.

Saare maavalitsuse nõunik-pereametniku Avo Levisto andmeil sõlmivad kooselulepinguid vaid notarid.

Ta märkis, et kuna kooseluseaduse rakendusseadust veel ei ole, ei saa notarid registreeritud kooselu registrisse kanda. “Rahvastikuregistris ei tohiks seetõttu olla ühtegi kooselus isikut,” nentis Levisto.

Kuressaare notar Anne Heinsaar kinnitas, et temal kooselulepingute sõlmimise kohta maakonnas andmed puuduvad. Notar Marika Leis lisas aga, et seni pole keegi temalt kõnealuse lepingu sõlmimise kohta isegi küsinud mitte.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 289 korda, sh täna 1)