Nutiseiklus jõuab Saaremaale

Hulkuri sarja korraldajad viivad osalejad paikadesse, kuhu nad ise ei pruugi võib-olla kunagi sattuda. STREETMOTO

Hulkuri sarja korraldajad viivad osalejad paikadesse, kuhu nad ise ei pruugi võib-olla kunagi sattuda.
STREETMOTO

Veebruaris jõuab Saaremaale Hulkuri karikasarja nime kandev seiklussari, kus saavad kaasa lüüa auto- ja motohuvilised, kellele pole võõras ka mõttemängude harrastamine.

Sarja ühe korraldaja Neeme Ervini sõnul on see nutiseikluse formaat justkui hübriid auto- ja motoorienteerumisest, geopeitusest ja ajugümnastikast. “Eesmärk on pakkuda nädalavahetuse sisustamist, mis oleks lõbus, paneks osalejatel mõtte tööle ja laiendaks silmaringi, käies kohtades ja paikades, kuhu võib-olla niisama ei pruugi kunagi sattuda,” selgitas ta.

Korraldajad on võtnud endale paraja “piruka”, sest tegu ei ole üksiku üritusega, vaid seitsmest etapist koosneva sarjaga ning sarja osavõistlused toimuvad üle Eesti. Saaremaa etapp on järjekorras neljas.

Osaleda võib sarjas igaüks, koos sõbra, tuttava või lausa terve perega. Vajalik on legaalse sõiduki olemasolu, millega võib tänaval liigelda, pastakas ja hea tuju. “Näiteks esimesel etapil käis üheksaliikmeline pere Ford Transit bussiga,” sõnas Ervin, lisades, et lapsi on kaasas olnud pea igal etapil.

Sarja üritused toimuvad tavaliselt iga kuu teisel laupäeval orienteeruva algusega kell 10–11. Osalejatele jagatakse kätte kaardid ja ristsõna ning selgitatakse selle päeva ülesannet. Tavaliselt on selleks mõne mõistatuse või ristsõna lahendamine ja vastuseid leiab kaardile märgitud kohtadest. Parimaks osutub see, kes saabub kaardil näidatud finišipaika õigeks ajaks ja korrektse vastusega.

Ervin märkis, et igal etapil on ka meelelahutuslik lisaülesanne, mille edukas sooritamine aitab õigele vastusele lähemale. Ta tõi näiteks paberlennukite täpsusvisked, Kunda jõe ületamise köiega turvarakises, rannabagiga, silmad kinni, täpsussõidu, kinnisilmi slaalomikõndimise.

“See on kindlasti osa, mis teeb võistluse atraktiivsemaks. Ning muidugi õhtune viktoriin, mis toimub finišipaigas,” rääkis Ervin.

Saaremaa etapp leiab aset juba 13.veebruaril ning kogunemine toimub kell 10 Auriga keskuses. Eelregistreerimine ja lisainfo on leitav aadressil www.streetmoto.ee/hulkur.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 484 korda, sh täna 1)