Naisrühmad kogunesid Kihelkonnal

KADRID KURESSAAREST: Tantsu õpivad Esta Jakobson, Janne  Traumann ja Anneli Aus. Õpetussõnu jagab Virge Varilepp.  TAMBET ALLIK

KADRID KURESSAAREST: Tantsu õpivad Esta Jakobson, Janne
Traumann ja Anneli Aus. Õpetussõnu jagab Virge Varilepp.
TAMBET ALLIK

Juunis Jõgevale Eesti naiste tantsupeole sõitvad Saaremaa naised harjutasid suureks peoks Kihelkonnal.

Traditsioonilisest maakondlikust naisrühmade päevast võttis tänavu osa kuus rühma: Kaarma Kargus, Ritsikas ja Kadrid Kuressaarest, MariAnnid Valjalast, Koidukiir Orissaarest ja Sõlus Leisist. Kokku oli Kihelkonna rahvamaja juhataja Anneli Teppo-Toosti sõnul kohal üle 60 tantsija.

Lisaks nimetatuile on ennast naiste tantsupeole registreerinud ka Kadaka Mari Kärlalt, Tõllu Tütred Kihelkonnalt ja Kabujalake Lümandast. Nende rühmaliigi mentor ei saanud aga seekord mandrilt tulla ja seetõttu jäi nende rühmade jaoks tänavu naisrühmade päev ära, selgitas Toost.

Mitme rahvatantsurühma juhendaja Virge Varilepp ütles, et kõik on seni hästi tööd teinud. Aprillis ootab naisrühmi ees esitluskontsert, kuid Varilepp arvas, et kui tantsud on selgeks õpitud, siis peaks pääs peole põhimõtteliselt kõigi jaoks kindel olema.  Teist korda toimuv Eesti naiste tantsupidu kannab nime “Mehe lugu” ja see tõotab kujuneda 2016. aasta üheks suuremaks rahvakultuuripeoks. Sellest võtab osa ligi 5000 tantsijat, kes üheskoos jutustavad tantsukeeles loo mehest läbi naise pilgu. Peo pealavastaja on 2009. aasta üldtantsupeo lavastaja Ülo Luht.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 617 korda, sh täna 1)