“Päevakaja” 20 000! (2)

TÖÖPÕLLUL: Täpselt eile, 1. veebruaril 40. tööjuubelit tähistanud Aare Laine (paremal) koos Pöide põllumehe Harri Remmelkoorega.  TAMBET ALLIK

TÖÖPÕLLUL: Täpselt eile, 1. veebruaril 40. tööjuubelit tähistanud Aare Laine (paremal) koos Pöide põllumehe Harri Remmelkoorega.
TAMBET ALLIK

Eile jõudis rahvusringhäälingu raadioeetrisse “Päevakaja” järjekorranumbriga 20 000.

Aastakümneid on Eesti Raadio kuulatavamaid uudistesaateid meelitanud õhtuti raadioaparaatide juurde ka tuhandeid saarlasi. Raadio mittekoosseisuliste korrespondentidena edastasid kohalikke uudiseid ajakirjanikud maakonnalehtede toimetustest, aga ka teiste elukutsete esindajad.

Esimene “Päevakaja” (saate ristiisa on Valdo Pant) läks eetrisse 6. veebruaril 1958. Uudistesaate algusaastatel edastas Saaremaa uudiseid kirjanik ja populaarsete laulude autor Albert Uustulnd.

1970-ndate aastate alguses värbas raadiomees Felix Leet kaasautoriks Aare Laine, agronoomi Randverest. 1976. aastast, mil Lainest sai kutseline ajakirjanik, tihenesid Saaremaalt edastatavad raadioreportaažid ja -intervjuud “Päevakajale” ning ka sellest välja kasvanud “Hommikukajale” ja “Vikerkajale”.

Veerandsada aastat tagasi tehtud raadiokuulajate küsitluse põhjal reastus Saaremaa korrespondent “Päevakaja” tegijate esikümnesse.

“Kaheksakümnendad aastad olid töö- ja sündmusterohked. Mäletan, et ühel suvekuul edastasin rahvusringhäälingu raadio- ja telesaadetele Saaremaalt üle kolmekümne loo,” meenutas staažikas lehe- ja raadiomees eile.

“Päevakajal” oli eelmise sajandi lõpus kaastöölisi igas Eestimaa paigas. Hiiumaalt edastas uudiseid Endel Saar, Põlvast Georg Pelisaar (nüüdne sealne vallavanem), Viljandist Meelis Pirn ning mittekoosseisulisi korrespondente jagus igasse maakonda.

Praegu on ERR-i Saaremaa korrespondent Margus Muld.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 376 korda, sh täna 1)