Kabes mitmel rindel

Enne maakonna välkkabe meistrivõistlustega alustamist austasid kaasvõistlejad juubilar Villu Kallast, kes on kabes Saaremaa paremikku kuulunud juba üle neljakümne aasta.

Esimesel kahel turniiril osales seitse kabetajat, kummalgi mängiti iga vastasega kaks partiid. Esimeses neist jäid selged vahed ja esikolmikusse tulid Jaan Truu 9, Hain Vaher 7,5 ja Ivar Truu 6,5 punktiga.

Seda tasavägisem oli teine turniir. Kaks kaalukat matšivõitu (Jaan Truu ja Vaheri üle) saavutas seal Heino Tammeaid ning pretendeeris viimase vooruni turniirivõidule. Paraku kaotas ta seal Ivar Truule 0 : 2 ja langes hoobilt eelviimaseks, kuuendaks. Ivar Truul aitas see võit aga tõusta seitsme punktiga pingerea keskelt turniiri võitjaks. Temast poole punktiga maha jäänud nelik (Rein Kirst, Jaanus Kiil, Jaan Truu, Hain Vaher) jäi jagama II–V kohta.

Saavutatud kohtade järgi kuuluvad esiviisikusse Ivar Truu 19, Jaan Truu 18,5, Hain Vaher 16,5, Rein Kirst 14,5 ja Jaanus Kiil 13,5 arvestuspunktiga.

Järgmised kaks turniiri mängitakse Kuressaare spordikeskuses 11. veebruaril.

Nagu eelmiselgi aastal, osalesid ka seekord maakonna koolinoorte kabeesivõistlustel kuue kooli õpilased. Lisandus Vanalinna kool, kuid tulemata jäid viimasel paarikümnel aastal edukalt esinenud Muhu lapsed, millest on muidugi kahju.

Üksteist osavõtjat pandi kõik mängima ühisel ringsüsteemis turniiril. Nagu oligi oodata, pääsesid absoluutarvestuses etteotsa Kahtla kooli keskastme poisid. Võitjaks tõusis läinudaastane viies Rando Nõmm 8,5 punktiga. Aare Peeker (8 p) säilitas mulluse teise koha ja Ants Luup (7,5 p) kerkis seitsmendalt kohalt kolmandaks.

Arvestatavat konkurentsi suutsid pakkuda uustulnuk Raigo Lorius Leisist ja keskastme tütarlaste parim Airi Saarma Mustjalast. Mõlemad kogusid 6,5 punkti. Airi oli tütarlastest parim ka kolm aastat tagasi.

Noorema astme võitjateks osutusid tüdrukutest Berit Murd Kaalist 3,5 ja poistest Mairon Nõgu Kuressaare gümnaasiumist 3 punktiga.

Murelikuks teeb, et kui põhikooli lõpuni püsivad tugevamad noored kabetajad pildil, siis gümnaasiumiastmes kaovad nad nagu tina tuhka. Ometi annab juhend võimaluse ka gümnasistidel koolinoorte esivõistlustel kaasa võistelda.

Jaan Truu

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 99 korda, sh täna 1)