JUHTKIRI: Noored ja tulevik

See, et Saare maakonna elanikkond aina väheneb, pole kellelegi uudis. Ega seegi, et ühes rahvastiku kahanemisega kipub kokku kuivama meie noorte arv.

Seda enam tuleks tunnustada neid, kes töötavad selle nimel, et noortel oleks Saaremaal hea.

Et noored end oma kodusaarel hästi tunneksid, selle eest seisab hea hulk tublisid inimesi. Aasta tegija tiitli noorsootöö alal pälvis neist eile vaid pisike osa. Neid aga, kes tunnustamist väärt, on palju-palju rohkem. Neid, keda paneb tegutsema missioonitunne, soov ja vajadus teha midagi kogukonna heaks. Sageli töötunde lugemata.

Tänu sellistele inimestele on meie kodusaar parem paik. Ehk koguni nii hea, et siit mitte lahkuda. Või kui minna, siis ajutiselt. Pole ju midagi halba selles, kui noored kodusaarelt mandrile või piiri taha õppima ja maailma avastama lähevad. Peaasi, et nad tagasi tuleksid.

Nii mõnigi pessimist leiab, et noortel pole mõtet kodusaarele jääda või naasta – tööga ju kitsas käes ja palgadki pigem nirud. Õnneks on noorte seas neid, keda võimalikud raskused ei heiduta. Kes eelistavad oma elu ehitada siin, mere taga. Sest nende arvates on saarel hea.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 105 korda, sh täna 1)