UUS! Veebruarist muutuvad parvlaevapiletite hinnad (5)

Suursaarte parvlaevaliinidel hakkavad alates 1. veebruarist kehtima uued hinnakirjad, mis tõstavad piletihindu keskmiselt 14%. Piletihinnad töötas välja majandus- ja taristuministeerium ning kehtestas minister oma määrusega.

Reisijapiletite hinnad

Kuivastu-Virtsu liinil hakkab sõitjapilet alates 1. veebruarist maksma senise 2.60 asemel 3 eurot, sooduspileti hind muutub 1.30-lt eurolt 1.50-le.

Rohuküla-Heltermaa liinil on sõitja täispileti uus hind 3.40 senise 3 euro asemel ja sooduspilet 1.70 senise 1.50 asemel.

Pensionäri sooduspilet müüakse vaid  65-aastasele ja vanemale isikule, soodustused ei kehti alla 65-aastastele pensionäridele ja teistele (nt osalise töövõimekaotusega).

Sõiduauto hind

Sõiduauto hind Kuivastu-Virtsu liinil tõuseb 7.40-lt 8.40-ni ja püsielaniku soodushind 3.70-lt 4.20-ni.

Rohuküla-Heltermaa liinil on sõiduauto pileti uus hind 10 eurot senise 8.80 asemel ja püsielaniku sõiduauto hind 5 eurot senise 4.40 asemel.

Haagised

Sooduskaardiga sõiduki haagisele kuni 750kg rakendub alati soodushind olenemata sooduskaardiga sõiduki liigist, mille järel haagis on. 2011. aastast kehtis soodushind haagisele üksnes siis, kui ta oli sooduskaardiga sõiduauto järel. Haagise hinnavahe on vastavalt sooduskaardi hind Kuivastu-Virtsu liinil 3.40, täishind 6.80, Rohuküla-Heltermaa liinil sooduskaardiga 4 eurot ja täishind 8 eurot. Senised hinnad Kuivastu-Virtsu liinil olid  püsielanikule 3 eurot ja täishind 5.90 ning Rohuküla-Heltermaa liinil 3.70 eurot ja täishind 7.40 eurot.

Hinnakordaja 1,5 reisibussidele

Reisibussidele ei ole enam ette nähtud vabastust hinnakordaja rakendamisest. Reisibusside ülevedu kallineb hinnakordaja 1,5 kehtivuse aegadel reedel ja pühapäeval. Seega on reedeti mandrilt saartele ja pühapäeviti saartelt mandrile alates kella 13.00 reisidest busside hinnad kallimad.

Kuivastu-Virtsu liinil alla 23-kohaline buss 13.20 eurot, muul ajal 8.80 eurot, üle 23-kohaline buss 19.50 eurot, muul ajal 13 eurot.

Rohuküla-Heltermaa liinil alla 23-kohaline buss 15 eurot, muul ajal 10 eurot, üle 23-kohaline buss 27 eurot, muul ajal 18 eurot. Hinnakordaja rakendamisest on vabastatud sooduskaardiga bussid ja liinibussid.

E-pileteid saab veebruariks hakata ostma alates homsest, 26. jaanuarist kell 9.

Uued hinnakirjad ja tingimused kehtestatakse Majandus- ja taristuministri määrusega nr 120 “Piletihinnad ja sõidusoodustused avaliku teenindamise lepingu alusel teostataval liiniveol Kuivastu-Virtsu, Rohuküla-Heltermaa ja Sõru-Triigi parvlaevaliinidel”.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 485 korda, sh täna 1)