Kuressaare linnapea kabinetis antakse tuld (7)

PÄEVA KÄIK: Eile sai käiguvõimaluse linnavaranõunik Margo Sooäär.  RAUL VINNI

PÄEVA KÄIK: Eile sai käiguvõimaluse linnavaranõunik Margo Sooäär.
RAUL VINNI

Kuressaare linnapea Madis Kallas mängib oma kabineti külastajatega omalaadset simultaani.

“Liigun edasi üks käik päevas. Siis ei hakka tööd segama,” ütleb Madis Kallas käimasoleva malemängu kohta. Mängurütm on seega 4–5 käiku nädalas. Linnapea alustas mängimist 7. jaanuaril, kui oli Paul Kerese 100. sünniaastapäev. Vastasteks on mänguhuvilised, kes tema tuppa sattunud.

“Näiteks SÜG-i direktor Viljar Aro tegi ükspäev väga hea käigu,” toob Kallas näite ja lisab, et ka linnavalitsuse jurist Vilma Kippak on males kõva käsi.

Kallas ise võtab endale väikese eelise ning teeb vastukäigu siis, kui saab rahulikult seisu üle mõelda. “Hetkel on mõlemad mängijad loovutanud kahuri,” kommenteerib Kallas mängu seisu.

Linnapea tunnistab, et tema maleoskused on roostes. Pikemad mängud jäävad viieteist aasta taha, kui linnapea Kuressaare gümnaasiumis õppides vanavanemate juures elas. “Hea maletaja vanaisa lubas minul paar korda mängu jooksul käigu tagasi võtta, et temal oleks huvitavam ja mina liiga kiiresti ei kaotaks,” meenutab Kallas.

Kaua mäng kesta võib, seda linnapea arvata ei oska. Kerese aasta on pikk ja kiiret seega ei ole. Kallas märgib, et malemäng sellisel kujul on hea õhkkonna looja. “Kõik, kes linnapea kabinetis käivad, hakkavad ühe esimese asjana rääkima malest ja vaatavad ka seisu üle,” räägib Kallas, kes on suure sammu võidu poole juba teinud. Nimelt mängib linnapea valgete malenditega. “Valged alustavad ja võidavad,” on ju teada-tuntud ütlus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 172 korda, sh täna 1)