Leisi vallavolinik käib istungitel rinnalapsega (33)

Septembrist asendusliikmena Leisi vallavolinikuks saanud Mal-Brit Pärnpuu tuleb igale volikogu istungile kohale Tallinnast, kaasas rinnalaps.

“See on tõsi jah,” ütles Mal-Brit Pärnpuu, kes saabus ka esmaspäevasele volikogu istungile otse Tallinnast, süles kaheksa kuu vanune tüdrukutirts Reinibel.

Septembris esmakordselt volikogu istungile sattudes oli Reinibel alles neljakuune, nüüd on ta ema käte vahelt ümbritsevat avali silmi uudistades ja endast pisteliselt häälekalt märku andes jätnud vahele vaid jõulueelse istungi.

“Koosolekud lähevad pikale ja ma ei saa rinnalast kuhugi jätta, teadmata, palju istungil aega kulub,” põhjendas volikogu liige, kelle sõnul kannatab lapsega saadikutööd teha seni, kuni laps koosolekut segama ei hakka. Pealinnast Leisi volikogu liikme kohustuse täitmine võtab terve päeva, sest mitmel korral on Mal-Brit Pärnpuu pärast volikogu koosoleku lõppu koos lapsega Tallinna tagasi sõitnud.

Leisi vallas kohalikud valimised võitnud valimisliidu Koduvald Leisi ridades kandideerinud Mal-Brit Pärnpuud seob Leisi vallaga põlvnevus ja tihedad sidemed sealsete inimestega.

“Suvel olen väga tihti Saaremaal, toimetame Inga Põlluäärega koos Tarestes Mätja külaseltsis,” rääkis Pärnpuu, kelle vanaema elab Linnaka külas ja kes ka ise on väiksena mõnda aega Saaremaal elanud.

Praegu põhiliselt Tallinnas resideeruv hakkaja naine ei välista aga tulevikus Leisi valda elama asumist, mistõttu lähevad talle selle kandi asjad ka väga korda.

Leisi vallavolikogu esimees Tiina Olesk ütles, et Leisi vallavolikogu on asendusliikme lapsega istungitel osalemist vaikimisi aktsepteerinud. “Iseenesest üsna omapärane lugu järjekordselt, me ei eeldanud, et ta tuleb istungile rinnalapsega, see oli meile kõigile üllatuseks,” lausus Olesk.

Volikogu esimehe sõnul on lapse kaasatoomine istungile eelkõige ema eetilisuse küsimus, sest lapse solgutamine ei pruugi pisikesele hea olla.

Samuti ei aita väikese lapse istungil viibimine kaasa töömeeleolu loomisele. “Alguses oli tibu siuke tilluke ja tudus enamasti, aga kui laps kasvab ja liikumisvajadus suureneb, muutub tal muidugi keerulisemaks seal tasa olla,” osutas Tiina Olesk, lisades, et seni, kuni laps koosolekut otseselt ei sega, pole alust ka kedagi ega midagi keelata.

Samas märkis Tiina Olesk, et väikese Reinibeli istungitest osavõtus on ka midagi sümboolselt positiivset. “Selles mõttes ei ole saarlastega kehvasti, et neid tuleb juurde ja kohe ka poliitikasse,” lausus Olesk.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 782 korda, sh täna 1)