VIDEO: TEIE ARVAMUS, PALUN! (5)

Kas nädala alguses maha sadanud lumi ja talvekülm on teile tööd juurde toonud ja vahest muretki?

Inte1_W 

Arni Õunpuu Sõrvest Kargi külast:

“Ei mingit muret. Talviseid rõõme tuleb ju nautida. Teed on lahti aetud. Pääseme korralikult Sõrvest Kuressaarde. Suusatama pole veel jõudnud. Küll jõuab talve nautida.”

inte3_W 

Margit Lest Asukast:

“Väga ilus talv ju. Külatee ja suur maantee on lahti lükatud. Ainult kütta tuleb rohkem, ikka kaks korda päevas. Loodus on praegu ju väga ilus.”

inte2_W 

Evald Vilter Kuressaarest:

“Kui töö all lumekühveldamist silmas pidada, siis küll. Eks töö juures kipu veetorud külmuma. Puhurid tuleb kasutusele võtta. Kodus on ahjuküte. Kütmist on küll rohkem. Tuli on vaja nii hommikul kui ka õhtul ahjus süüdata. Puid läheb umbes kolm korda rohkem kui kuu aega tagasi.  Mulle selline talv meeldib. ”

inte5_W 

Mati Varik Astest:

“Talv peab ju lumega olema. Külma on ka parasjagu. Kuigi kütet läheb rohkem, pole sellest midagi. Tuba on soe. Vana spordimehena saan lumekühveldamisega natuke ka füüsilist koormust. Sellist talve pole ammu olnud. See võikski natuke pikemalt kesta.”

inte6_W 

Inga Tasane Kuressaarest:

“Muret see talv küll pole toonud, pigem rõõme. Kuna elame keskküttega korteris, siis pole meil millegi üle kurta. Lund pole vaja kühveldada.  Lastega käime kelgutamas. Ristiku lasteaiast tulles käime SÜG-i hoovist läbi. Seal on väike mägi, väikestele lastele just paras kelgutamismõnude nautimiseks. Teine mäekene jääb Vallimaa ja Torni tänava ristmiku lähedale. See on pisikeste laste jaoks ka paraja suurusega. Lund on nii vähe olnud. Nüüd käime igal õhtul väljas.”

inte4_W 

Jaanus Nõmm Kuressaarest:

“Tööd on see talv küll juurde toonud. Olen Kuressaare Veevärgis tööl. Torud kipuvad külmuma. Midagi hullu pole õnneks juhtunud. Majas on keskküte, korter on soe, ei kurda.  Lapsed tunnevad talvest rohkem mõnu. Alles käisime lapselapsega Kaarmal kelgutamas. Kui lund jagub, siis saame kelgusõite veel ette võtta. Niisugust talve me ju ootasime.”

inte7_W 

Rait Rätsep Kuressaarest:

“Pean tunnistama, et muresid pole talv toonud. Niisugune peabki õige talv olema. Kodus läheb küll puid ja elektrit rohkem, aga saame hakkama. Korra olen isegi Laimjala kandis merejääl uisutamas käinud. Kui samasugune talv jätkub, siis uisutama lähen kindlasti veel.”

Eha ja Kalev Sepp Kõljalast:

Inte8.1_W 

Eha: “Praegu on kõik OK. Eile oli aga palju lund. Selle kühveldamisega nägi abikaasa rohkem vaeva.”

inte8.2_W 

Kalev: “Paar tundi kulus ära. Suurema tee lükkas traktor lahti, nii et saime autoga välja. Teisipäeva õhtul näitas kraadiklaas korra 18 külmapügalat, aga auto läks käima. Eks koduseid töid toob talv juurde. Kütta tuleb ju. Puid on kuurist nende päevadega üsna palju toodud.  Noorena olin spordimees, käisin suusatamas. Nüüd on jalad haiged, suusatada enam ei saa. Aga talv on ju mõnus.”

Küsis Aare Laine, pildistas ja filmis Maanus Masing

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 543 korda, sh täna 1)