Talv saabus Sõrve kuldnokkadega (1)

MATI MARTINSON

MATI MARTINSON

Sõrve säärel osutusid kuldnokad hoopis talvekuulutajaiks – koos lumega saabusid ka kuldnokad.

Sõrve linnublogi andmeil on sealkandis nähtud vähemalt kümmet kuldnokka ja kolme õõnetuvi. Kõiki neid võib Sõrves elava linnuvaatleja Mati Martinsoni sõnutsi tegelikult ikkagi kevadekuulutajateks pidada, ehkki sedakorda saabusid nad koos suurema lumega. Martinson märkis, et küllap ajas külm linnud mujalt liikvele. “Praegu on jah kümme kuldnokka ja kolm õõnetuvi – kevadekuulutajad,” kinnitas Martinson. Ilmselt jäävad linnud nüüd Sõrve päriselt kevadet ootama.

Mati Martinson lisas naljatamisi, et neil ongi Sõrves soe. Sula küll pole, aga lund muudkui sajab. Peale selle paistab ka päike. Ehkki tegelikult on ilm muidugi külm, möönis ta, ei ole see kevadekuulutajate jaoks üleliia krõbe. “Saavad hakkama, tihased saavad ju ka,” nentis linnuvaatleja.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 487 korda, sh täna 1)