Haigla: haigekassa pakkumus ei ole lõplik otsus

Kui haigekassa kavatseb maakondade üldhaiglate eriarstiabi rahastamist pigem vähendada, siis Kuressaare haiglas rahastataks tänavu hoopis 88 ravijuhtu mullusest rohkem.

Neljapäeval kohtusid Tallinnas maakondade üldhaiglate juhid, et arutada haigekassa tellimust alanud aastaks. Kokkusaamiselt puudusid vaid Hiiumaa ja Jõgeva haigla esindajad.

“Kuna haigekassa finantseeritavad ravijuhud näitavad pigem siiski vähenemise tendentsi, on üldhaiglate ühine mure see, et väiksemates kohtades võib täheldada mõningast eriarstiabi kättesaadavuse halvenemist,” tõdes pärast kokkusaamist Kuressaare haigla juhatuse liige Märt Kõlli. “Osal organisatsioonidel, kelle lepingu maht väheneb, on väga keeruline saavutada ka kokkulepitud palgatõusu eesmärki.”

Kõlli leidis, et kui vaadata üldist pilti, on Kuressaare haiglale tehtud pakkumus siiski natuke parem kui nii mõnelgi teisel maakonnahaiglal. “Võrreldes 2015. aasta lepinguga tellib haigekassa meilt kokku 88 ravijuhtu rohkem,” märkis Kõlli. “Ka rahaline tõus on olemas.”

Haigekassa pakkumuse järgi jääks rahastatavaid ravijuhtusid siiski vähemaks näiteks neuroloogia, pulmonoloogia, reumatoloogia ja statsionaarse taastusravi osas.

Kõlli sõnul ei saa haigekassa tehtud pakkumust võtta siiski lõpliku otsusena. “Praegu käib meie haiglal haigekassa Pärnu osakonnaga diskussioon, analüüsime meile tehtud pakkumust ja püüame veel oma täiendavaid ettepanekuid teha,” lausus ta.

Neljapäeval toimunud diskussiooni vedanud Lõuna-Eesti haigla teeb kokkusaamisel räägitust kokkuvõtte. “Siis selgub, mis ja kuidas edasi,” ütles Kõlli.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 578 korda, sh täna 1)