JUHTKIRI: Tule, lumi!

Jõulude eel on paslik rääkida lumest – kas tänavu tulevad lumised pühad või mitte. Viimaste päevade ilmaprognoosid näitavad, et pigem mitte.

Saaremaal kipuvad talved üldse lumevaesed olema. Erandeid on ju olnud, aga enamasti on meil talvekuudel maa must ja lume asemel sajab vihma. Katsu sa sellistes tingimustes suusatada või lapsi suusatama õpetada!

Paraku ei pruugi suusatamine õnnestuda ka siis, kui juhtubki tulema harukordne, lumine talv – kui suuski ikka ei ole, pole midagi parata.

Paar aastat tagasi Eesti koolides läbi viidud sportimistingimuste uuring näitas, et kõige enam napib koolides just suusavarustust, mida õpilastele laenutada. Kuna selline komplekt – suusad-kepid-saapad – pole just odavate killast, ei saa säärast kulutust endale lubada sugugi kõik pered. Kas sellisel ostul üldse on mõtet, arvestades, et laps kasvab kiiresti ja igal talvel ei pruugigi lund olla?

Aga mine tea, ehk juhtub juba seekordne talv selline, kus pole puudust kummastki – lumest ega suuskadest. Kingib ju Eesti olümpiakomitee Saare maakonnale poolsada komplekti suusavarustust. Kui vaid lund tuleks!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 105 korda, sh täna 1)