JUHTKIRI: Olgem lahked (1)

Tulekahjus kodu kaotamine on ilmselt üks hirmsamaid õnnetusi, mis inimesega juhtuda saab. Selleks ei ole õieti keegi valmis. Eks seetõttu päästeamet nii agaralt kõiksugu ennetusega tegelebki, et võimalikult vähesed inimesed seda omal nahal tundma peaks. Ometigi ei ole laastavate tagajärgedega tulekahjud just harvad.

Niisugune kurb sündmus leidis hiljaaegu aset Võhmal. Tuleroaks langes majapidamine, mille asukad vajavad hädasti abi. Juba on nii mõnedki kaastundlikud inimesed abipalvele vastanud ja on lootust, et tuleva aasta jõule saab pere taas omas kodus pidada.

Õnnetused on hirmsad igal ajal. Jõulude aegu on aga kombeks veidi enam kui tavalisel argipäeval mõelda ka teiste inimeste peale – see on lihtsalt kuidagi nii kujunenud.

Eelkõige tuleb muidugi aidata ennast, sest muidu on keeruline abistada teisi. Kui aga tunnete, et iseenda ja lähedastega on kõik korras, võiks mõelda sellele, kas saaks teha midagi ka nende heaks, kellega te võib-olla kunagi kokku puutunud ei ole, kuid kes samuti siin meie keskel elavad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 157 korda, sh täna 1)