MUHU UUDISED: Kole rutuline aeg

Sie jõulute ielne aeg oo sõuke kole rutuline. Mineva nädali sai sii riagitud laste jõulupuudest ja mõnest muust asjast kua, aga pärast tulli välja, et põle rinki üht piale suan. Neh, et juu siis korrutab nüid mõned asjad uieste üle ja paneb mõned juure kua.

Riede, kahessateistmenda jõulukuu pääva õhta kellu kuiest akatse Koguva Toomal pidama põhuõhtat. Neh, vahest ikka uuritse, et mis sial põhuõhtal tihasse. Minevuasta põhuõhtal üks mies ütles täpsest ää: sie oo niisamma uhke küsimine, kut uurida, et mis teiteküla juanitulel tihasse. Ja kis ikka ep tia, siis lüöge aga tiadjamatega kampa, aage ennassimi kohale ja suab selgeks. Niipalju ma või viel ütelda, et päävajägu varatsemini, siis neljabe pääva, Liiva lasteaa lapsed aitavad Toomal põhud tuppa tuua ja kuuse ää ehtida.

Neh, ja laupa, ühessateistmendal, siis pietse spordiallis jõululaata. Kellu ühessast akatse pihta ja keskomingust kellu ühestteistmest, siis suab suab pisikest ieskava kua kuulda-nähe. Leisi valla lapsed ja Muhu taidlejad esinevad.

Ja üks isevärki laat oo masu nädalipäävad käsitüöselsi ruumis Liival. Sialt suab igatsorti käsitüöd omale soeta, kinkimise jäuks ja muedu kua. Müümapäävad oo kuieteistmendast kuni kahekümne kolmanda detsembrini ja iga päe kellu kümnest neljani.

Vuasta ää lõpetamise pidu pietse sedakorda esimese jõulupüha õhta. Ikka muedugid spordiallis jälle. Esinema oo oodata ühisgümnaasiumi abiturientisid. Tansimuusikad tuleb sedakorda tegema Audru Jõelaevanduse Punt. Kohtasid suab lava iare kindi panna juba piale. Tuleb elista Annelile 50 37 407.

Aga oome, kahessateistmendal, kulla munuksed, oo paras aeg köia korra ää Kuresare linnas. Aurigas pietse siis ametikuoli heategevuslikku jõululaata ja selle laada tulu lähäb ühe munukse Muhu tüdriku, Mathilda abistamiseks. Sarabu Anu, kis ametikuolis ärikorraldust õppeb, oo ütlen, et Mathilda sündis siia ilma vigadustega. Taa ep sua oma kässi ja jalgu ise liiguta mitte. Aga nüid oo välja mõteldud nõuke imemassin kut silmdega liigutatav arvuti. Vat sõukest oleks Mathildale küll tuliselt taris. Ta vahiks oma silmdega sõnna ikoonide kohe ja siis ta sedaviisi suab joonista ja muusikad kuulda ja tiab mis asju kõike viel. Suurem osa tulu suajasse õnneloosist ja kui nüid kiegid viel tunneb, et ta tahaks kangeste seda Mathildat toeta ja midagi anneta õnneloosile, siis Anuga suab riaki televonni pial 53 868 042. Ja pikemalt oo sest jõululaadast juttu uie, detsembrikuu Muhulase lehtes kua.

Et neh, olge siis ikka munuksed!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 148 korda, sh täna 1)