Jaanika ja Indrek Tiitsoni oma kodu küla (3)

Rääkides meie talvenumbri kaanepere lugu, peame rääkima ka Leedri küla lugu, sest niimoodi siin elataksegi – oma kodu tunne läheb tahes-tahtmata üle oma küla tundeks ja kinnipandud hoovivärav seda ei takista. Roosta talul, muide, polegi väravat… TAMBET ALLIK

Rääkides meie talvenumbri kaanepere lugu, peame rääkima ka Leedri küla lugu, sest niimoodi siin elataksegi – oma kodu tunne läheb tahes-tahtmata üle oma küla tundeks ja kinnipandud hoovivärav seda ei takista. Roosta talul, muide, polegi väravat…
TAMBET ALLIK

Inimene, kes väidab, et ei tea ligi 500-aastase ajalooga Leedri külast mitte kui midagi, kas valetab või pole lõppeval aastal kordagi televiisorit vaadanud, raadiot kuulanud ega ühtegi lehte lugenud.

Sellele külale on jagunud tänavu nii tuntust kui tunnustust. 6. veebruaril nimetati Leedri Saaremaa Aasta Külaks ning 12. juunil rahvusringhäälingu hommikusaate “Terevisioon” korraldatud hääletusel Eesti Rahva lemmikuks. Ja 7. augustil nimetati Leedri ka terve Eesti aasta külaks! Ju on põhjusi nii objektiivseid kui ka subjektiivseid.

“Leedri eristub teistest Saaremaa küladest oma hästi säilinud ajaloolise tiheda teedevõrgu, väljade ja kiviaedade struktuuriga, mis on alates 2005. a võetud riikliku muinsuskaitse alla,” teatab teadmatule küla koduleht. Teine või ehk hoopis esimene ja olulisem põhjus on siinsete inimeste ühtehoidmise ja koostegemise vaim.

Loe edasi Oma Kodu talvenumbrist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 081 korda, sh täna 1)