Vähipüüdjad vabastati ülisuurest kahjunõudest (4)

Eile loeti Kuressaare kohtumajas ette kahe saarlasest vähipüüdja kaebuse osas tehtud kohtuotsus. Vähipüüdjad ei olnud rahul neile keskkonnainspektsiooni poolt käesoleva aasta 10. septembril väärteo asjas määratud otsuste üle.

Kohus tühistas vähipüüdjatele mõistetud rahalised karistused 150 trahvimäära ehk 600 eurot. Nende asemel määrati mõlemale 100-eurone karistus, sest nad püüdsid selle aasta 3. augusti õhtul kella 18-st kuni keskööni Võlupe jõel vähki, kuigi ühele neist väljastatud kolmepäevane harrastuspüügi luba hakkas kehtima alles järgmisel päeval kell 15.  Keskkonnainspektsiooni nõude hüvitada keskkonnakahju (mis seisnes alamõõduliste vähkide püüdmises) summas 3200 eurot, jättis kohus rahuldamata, sest vähkide mõõtmisel rikuti menetlusnorme ja seega ei saanud nende alamõõdulisust tõestada.

Kohtuotsuse jõustumisel asitõendiks olevad 126 vähki hävitatakse ning konfiskeeritud kolm vähimõrda ja kaks vähinatta tagastatakse omanikule.

Mõlemad osapooled saavad kohtuotsuse 30 päeva jooksul edasi kaevata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 944 korda, sh täna 1)