Uuel näitusel linnuses saab katustel kõndida

Laupäeval kell 14 avatakse Saaremaa muuseumis näitus “Mees kuldse nööbiga”, mis on pühendatud korstnapühkija ametile.

Avamisel tutvustab oma tööd ehtne korstnapühkija. Külastajad saavad kätt proovida küttekolde kustutamisel ja uudistada päästeameti tehnikat. Võib liituda ka ekskursiooniga, mille viib läbi tuletõrjemuuseumi direktor Ivo Paulus. Näituse avamisel toimetatakse nii linnuse ees kui ka sees ja kõik on külastajatele tasuta.

Näitus jõuab Saaremaale koostöös päästeameti ja tuletõrjemuuseumiga. See annab ülevaate kõigest, mida korstnapühkija kõrgel maa ja taeva vahel teeb, ja räägitakse ka, kust sai korstnapühkija lugu alguse. Samuti saab lähemalt uurida korstnapühkija varustust ning ka ise katsetada ja proovida, mis tunne on olla korstnapühkija.

“Sealjuures kõndida katustel ja piiluda korstnatesse,” kinnitas Saaremaa muuseumi kultuurharidustöö osakonna juhataja Anna-Liisa Õispuu. Ta täpsustas, et päris lossi katusele külastajaid ei lasta. Küll aga tulevad näitusesaali katuste ja korstnate imitatsioonid.

Lisaks näeb näitusel ka nostalgiahõngulisi tuleohutuse plakateid möödunud aegadest.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 258 korda, sh täna 1)