Perekodu pakub tugiteenuseid

Kuressaare Perekodu pakub raske ja sügava puudega kuni 17-aastastele lastele Euroopa Sotsiaalfondi toel lapsehoiu-, tugiisiku- ja transporditeenust.

“Valiti meid, kuna meil on lapsehoiuteenuse osutamisel juba pikaaegne kogemus,” põhjendas Kuressaare Perekodu juhataja Janne Tamm.

Teenust on võimalik kasutada koolieelsel ja koduõppel oleval lapsel päeval, õhtul, nädalavahetustel või teatud perioodil ööpäevaringselt; põhiharidust omandaval lapsel pärast koolipäeva lõppu, õhtuti ja nädalavahetustel ning koolivaheaegadel lisandub päevahoiu või ööpäevahoiu võimalus. Samuti on teenus mõeldud noortele, kel on põhiharidus omandatud, ent kes ei ole kutseõppes. Nemad saavad teenust kasutada päeval, õhtul, nädalavahetustel ning teatud perioodidel ööpäevaringselt.

Lapsehoidu pakutakse kas perekodus asuvas hoiukodus või kokkuleppel lapse või hoidja kodus.

Transporditeenust osutatakse lapsele, et ta saaks osaleda hoiu- või tugiisikuteenusel. Vajadusel ja kokkuleppel on võimalus kasutada spetsiaalset invatransporti. Tugiteenuseid pakutakse tänavu novembrist.

Teenuse saamise eeldus on see, et sotsiaalkindlustusamet on lapsele määranud puude ja lapsele on koostatud rehabilitatsiooniplaan, kuhu on märgitud talle vajalikud teenused. Lapsevanem täidab vormikohase avalduse koos lisadokumentidega.

Avalduse blanketi leiab sotsiaalkindlustusameti kodulehelt, samuti on neid perekodus, kohalikes omavalitsuses ja sotsiaalkindlustusametis. Täidetud avalduse saab esitada Kuressaare Perekodule (Tolli tn 11) ja kohaliku omavalitsuse sotsiaalosakonnale.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 485 korda, sh täna 1)