UUS! Parvlaev Hiiumaa pääses Kuivastu ja Virtsu vahel taas liikuma (1)

Foto: Kalmer Saar

Foto: Kalmer Saar

Tugev torm ja veetaseme tõus häirisid nädalavahetusel tõsiselt parvlaevaliiklust – esmaspäeva hommikuni ei toimunud ühtegi väljumist ei Saaremaale, Hiiumaale, Vormsile ega ka Triigi-Sõru sadamate vahel.

Kui alates pühapäeva õhtust ei saanud PL Hiiumaa Kuivastu-Virtsu liinil ülikõrge veetaseme tõttu ülesõite teha, siis täna hommikul kell 9.40 tegi PL Hiiumaa esimese proovireisi Kuivastust ning jätkab ülesõite graafikujärgselt.

Rohuküla-Heltermaa liinil toimus pühapäeva hommikul üks PL St Ola ring Heltermaalt 8.30 ja Rohukülast 10.00, peale seda katkes liiklus, mis pole veel esmaspäeva hommikuks taastunud. Praeguste prognooside kohaselt on võimalik liikluse taastumine täna õhtul, kuid täpne aeg selgub päeva jooksul.

Vormsi liinil katkes liiklus reede pärastlõunal. Enne veetaseme olulist langust ei ole võimalik liiklust jätkata, sest PL Ormsö laadimine-lossimine on tugeva tuule korral võimalik veetasemel vähemalt alla +65cm.

Pühapäeval ja esmaspäeva hommikul ei ole reise toimunud ka Triigi-Sõru liinil. Hommikul kell 9 oli Rohukülas veetase +104cm. Prognoosi kohaselt langeb veetase oluliselt alles õhtuks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 468 korda, sh täna 1)