Päkapiku meistrikoda ja Jõulumaa ootavad külastajaid

Detsembris võivad nii lapsed kui ka täiskasvanud külastada Jõulumaad Anglas ning Kuressaares vaadata jõuluetendusi ja koos päkapikkudega meisterdada.

Angla tuulikumäel ja pärandkultuurikeskuses on juba avatud Jõulumaa, mis ootab lapsi koos perede ja õpetajatega lustima 6. jaanuarini. Kavasse kuuluvad põnevad ja lõbusad jõulutoimetused, jõulumuinasjutu vestmised, maiustamine ja võlujoogi rüüpamine ning jõuluvana programm koos laulude ja mängudega ning laste esinemisega.

Lasteaedadele ja koolidele toimuvad Jõulumaa üritused ettetellimisel, pered on oodatud 20. ja 27. detsembril.

Kuidas tähistatakse jõule Kuressaare linnuses, saab uudistada detsembri keskpaigast 9. jaanuarini. Ajaloohõngulised osalusetendused viivad publiku 500 aasta tagusesse aega, kus lossiköögis valmistatakse ette piiskopi jõulusöömaaega. Ka nendest etendustest on osa ette tellitud.

Juba esmaspäeval avasid päkapikud Kuressaare raekoja keldris oma meistrikoja, kus iga külaline saab ise midagi jõuluteemalist valmistada. Meistrikoda ootab meisterdamishuvilisi täna ja homme ning tuleva nädala argipäevadel kell 14–19.

Saaremaa Veskis on tuleval esmaspäeval aga jõuluetendus, mis räägib soovimisest ja soovide täitumisest.

Kui pääs Angla Jõulumaale ning etendused linnuses ja Saaremaa Veskis on tasulised, siis raekoja keldri meistrikoja töötubades saab tegutseda tasuta.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 398 korda, sh täna 1)