Mustjala unustas volikogu istungi avalikustamata (9)

AJAVAD MUSTJALA ASJA: Selle aasta jaanuaris tehtud pildile jäid volikogu esimees Malve Kolli, volinik Mihail Kauber ja vallasekretär Liivi Väli. TAMBET ALLIK

AJAVAD MUSTJALA ASJA: Selle aasta jaanuaris tehtud pildile jäid volikogu esimees Malve Kolli, volinik Mihail Kauber ja vallasekretär Liivi Väli.
TAMBET ALLIK

Sellal kui suur osa ametlikust asjaajamisest on kolinud veebi, ei hiilga info rikkuse osas mitmed Saaremaa valdade kodulehed. Näiteks Mustjala volikogu novembrikuu istungi toimumise kohta ei olnud valla kodulehel mitte ridagi.

“Mustjala kodulehel pole ju midagi vaadata. Kaunis loodus ja rikas vaimuvara ja kogu lugu,” nentis Mustjala vallavolikogu liige ja revisjonikomisjoni esimees Heimar Põld ja lisas, et mingit uuemat infot pole sealt üldjuhul võimalik saada. Ka dokumentatsiooni ei leia sealt nii, nagu peaks.

Novembri algul küsis lehetoimetus Mustjala ja teistegi valdade sekretäridelt volikogu järgmise istungi kuupäeva. Mustjala vallasekretär Liivi Väli vastas, et istungi aeg ei ole veel paigas.

Laimjala vallasekretär Merike Liiv edastas, et istung jääb novembri viimasele nädalale. Lõpuks otsustati Laimjalas siiski volikogu novembris mitte kokku kutsuda. Laimjala vallavanem Vilmar Rei selgitas eile, et istungiks ei olnud otsest põhjust ja seda on varemgi ette tulnud, et volikogu istung ära jäetakse. “Suurel tasandil pole midagi olnud, sai kõik väikeses ringis ära tehtud,” lisas ta.

Laimjala volikogu esimeest Aarne Lembrit telefoni teel kätte saada ei õnnestunud.

Sama küsimus esitati Laimjala ja Mustjala vallale ka 20. ja 24. kuupäeval. Mustjala vallasekretär vastas 24. kuupäeva kirja peale uuesti, et volikogu järgmise istungi aeg ei ole veel paigas.

Eile tagantjärele uurides selgus, et Mustjala volikogu istung toimus juba 20. novembril. Tavapäraselt on umbes nädal enne istungit Mustjala volikogu päevakord kodulehele üles riputatud, novembris seda aga ei tehtud.

Telefonikõnes märkis Mustjala vallasekretär, et tema teada pidi info volikogu istungi kohta kodulehel üleval olema. Kuna seda seal siiski üleval polnud, soovis toimetus saada tagantjärele istungi päevakava.

“Mis teil sellega siis nüüd on? Taevakene, kas ei ole ajalehes enam midagi kirjutada!” kostis vallasekretär selle peale. Liivi Väli lisas: “Meil on siin sada ülesannet, mida peab täitma, ja mõni jääb kahjuks vahel kahe silma vahele.”

Istungi päevakava toimetusele eile siiski saadeti ja valla kodulehele pandi üles ka protokoll. Väli tõdes hiljem, et seekord jäi volikogu päevakord tõesti kahjuks üles panemata. Ta lisas aga, et valla teadetetahvlitel on volikogust alati teatatud ja nii ka sel korral.

Mustjala vallavolikogu esimees Malve Kolli ütles, et tema seda otseselt ei kontrollinud, kas vastav info oli kodulehel üleval või mitte.

Opositsioonis olev Mustjala volinik Heimar Põld ütles, et paremuse poole on läinud vähemalt see, et volinikud saavad istungi materjalid õigeaegselt kätte, sest varem oli ka sellega probleeme.

Seda, et keegi oleks kuidagi tahtlikult soovinud volikogu istungi toimumist varjata, Põld ei arvanud. Tavapäraselt lakoonilisest protokollist selgub, et vallavanem Kalle Kolter jagas mitme punkti kohta infot. Samuti anti ülevaade rahvamaja remondist ja otsustati anda vallavanemale õigus rahvamaja rekonstrueerimise eelprojekti tellimiseks.

Lisaks andis volikogu maakomisjoni esimees Siim Tatter ülevaate komisjoni tööst kahe aasta jooksul ja vastas küsimustele. Milles komisjoni töö seisnes või mis küsimusi see tekitas, protokollist ei selgu. Viimane punkt oli seotud ühinemisega ja ettekandega esines Taavi Kurisoo.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 220 korda, sh täna 1)