LUGEJA KIRI: Hoiatan eaka varga eest

See oli juulis, kui minult palus öömaja üks tuttav, üle 70 aasta vana naine, kes on Saaremaalt pärit, aga elab Raplas. Kuna tal olid lapselapsed kaasas, mõtlesin, et olgu peale, mul ju maja ülemisel korrusel vaba tuba ja kedagi teist tulemas pole. Andsin neile veel ühe karvase teki ka, et lastel soe oleks.
Hommikul, kui all köögis olin, nägin, et tuttav tuleb alla, komps kaenlas, ja viib selle autosse. Minu küsimise peale vastas ta, et need on laste riided. Ajasime veel mõne sõna juttu ja külalised sõitsid minema.

Hiljem, kui üles läksin, nägin oma ehmatuseks, et kõik kapiuksed olid irvakil, poja jaoks ostetud ilusast serviisist aga kaksteist tassi ära võetud. Alustasse ja kannusid polnud kaasa viidud, ainult tassid. Tekki, mis ma külalistele kasutada olin andnud, ei olnud kusagil.

Kui külalisele helistasin, ajas ta tagasi, et tema ei ole võtnud, ega ta mingi varas ole. Kedagi teist mul aga külas käinud polnud! Helistasin siis naise tütrele, kes ütles, et ema on niimoodi võõraid asju võtnud küll. Hiljem kuulsin, et ma ei ole ainus, kellelt see eakas naine on öömaja saanud ja pärast avastatud, et osa asju on majast kadunud.
Kui see naine peaks kelleltki teist öömaja paluma, ärge andke, pärast kahetsete.
Linda Kuressaarest
(nimi toimetusele teada)

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 473 korda, sh täna 1)