KUULA: Silja album “There’s No Lies” on ilmunud! (1)

siljacover

Albumil on 13 omaloomingulist inglise keelset lugu ning seda on võimalik endale soetada erinevatest plaadimüügiga tegelevatest poodidest üle Eesti. Saaremaal on albumit kõige lihtsam leida Saaremaa Kaubamajast ja Auriga keskusest.

Album on lindistatud koostöös tunnustatud Eesti muusikutega: klaveril Tomi Rahula (The Sun), kitarril Taavi Langi (Terminaator), basskitarril Henno Kelp (Terminaator, Dagö), löökpillidel Borka. Lindistus, mix ja masterdus on aga Kristo Kotkaselt (Sinusoid Stuudio).

“Esikplaadile said lood, mis minule endale kõige rohkem tähendavad. Igal lool on oma lugu, iga lugu on kirjutatud kellelegi. Laulud sünnivadki hetkedest- nii kurbadest kui ka ilusatest, elust enesest. Muusikat kirjutan nii eesti keeles kui ka inglise keeles, kuid seekord sai otsus tehtud inglise keele kasuks. Küll jõuame ka eesti keelse albumini.”

Silja sõnul sünnib muusika ise, sel hetkel, kui ta tahab. “On perioode, kus ei tule pool aastat ühtegi lugu ja siis on aegu, kus päevas sünnib 5 lugu. Kokku on aastate jooksul kirjutatud oma 600-700 lugu kindlasti, sahtlisse mahub neid veel.”

Väga raske oli tal sel aastal teha valik, kas anda välja ingliskeelne plaat või eestikeelne. “Kahe keele muusika on minu puhul väga erinev. Samuti lugude hulgast valida just need 13, mis on plaadil – mine või halliks. Õnneks oli siinkohal Tomi Rahula suureks abiks, kes tegeles kõige organiseerimisega ja oli hea nõu ja fantastilise pillimänguga igati abiks. Eks sisetunde järgi sai siis ingliskeelse kasuks otsustatud. Juba käivad mõtted ka eestikeelse akustilise plaadi väljaandmiseks.”

Lugude kirjutamist inspireerib Siljal kõik – mustadest sokkidest vikerkaareni. Kõige loomingurikkam aeg on alati olnud sügis oma vaikse nukruse ja kuldsete värvidega. “Muusika jõudis minuni alles 9 aastat tagasi, kui sai ühel hommikul ärgatud, mindud poodi ja ostetud kitarr. Aasta pusimist ja hakkasidki esimesed lood sündima ja lood ei paista lõppevat siiani.”

Hetkel valmistub bänd Viljandis plaadiesitluskontserditeks. Enda muusikat esitab Silja laval koos heade sõpradega: Üllar Priks- klahvpillid, Jan Viileberg- kitarr, Kristo Joosep- trummid, Toomas Pihlau- basskitarr.

Esimene plaadiesitluskontsert toimub 14. jaanuaril Tallinnas Von Krahlis algusega kell 20.00. Silja kodulinnas Kuressaares toimub plaadiesitlus Arensburgi Lounge Muusas 6. veebruaril, samuti kell 20.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 470 korda, sh täna 1)