Reformistid pärivad aru reostatud kruntide kohta (2)

Kuressaare linnavolikogu Reformierakonna fraktsioon on esitanud abilinnapea Mart Mäekerile arupärimise Valguse tänava ja Kihelkonna maantee äärsetel kruntidel ladestatavate ehitus-lammutusjäätmete kohta, mille hulgas on ka ohtlikke jäätmeid.

Arupärimises viidatakse, et kõnealustel kruntidel on alates selle aasta keskpaigast suures mahus ladestatud muude ehitusjäätmete (betoon, metall, plastiktorud) hulgas ka asfalditükke, mis kuuluvad ohtlike jäätmete hulka. Krunte täidetakse tulevaste kinnisvaraarenduste tarbeks, kuid arendusi ei saa käivitada enne, kui pinnasereostus on kõrvaldatud.

Reformistid tahavad teada, kuidas on nimetatud kruntidel täidetud jäätmekäitluse nõudeid ja miks on lastud ladestada sinna asfaldijäätmeid. Sellest omakorda tulenevalt küsitakse, kuidas on plaanis reostatud kinnistud tulevikus võõrandada, millist mõju omab reostus kinnistute hinnale ja kelle kulul ning missuguse hinnaga tekitatud reostus kõrvaldatakse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 632 korda, sh täna 1)