Napsiostja vanust ei küsita igas neljandas müügikohas (4)

Kuressaare linnavalitsuse kohaliku alkoholipoliitika pilootprojekti raames tehtud test­ostud näitavad, et noorelt napsiostjalt küsitakse dokumenti kolmes kohas neljast.

Kohaliku alkoholipoliitika töörühma liige, Kuressaare linnavalitsuse arendusnõunik Anu Vares selgitas Saarte Häälele, et pilt selles osas paraneb.

Tänavu märtsis testiti Kuressaares 13 alkoholi müügikohta. Neist kaheksas küsiti alkoholi osta soovivalt noorelt dokumenti ja viies kohas seda ei tehtud. Oktoobris tehti testost 12 müügikohas ja seekord küsisid müüjad noorelt kliendilt korrektselt dokumenti üheksas.

Võrdluseks, 2014. aastal, kui sarnase uuringu viis läbi Tervise Arengu Instituut, kontrolliti Kuressaares 29 alkoholi müügikohta ning neist vaid kümnes küsiti alkoholi osta soovivalt noorelt dokumenti.

“Rõõm on tõdeda, et Kuressaare müüjad ja kauplused muutuvad järjest hoolsamaks ning annavad oma panuse selleks, et vähendada alkoholi kättesaadavust alaealistele,” rääkis Vares. Ta avaldas Kuressaare linna kohaliku alkoholipoliitika töörühma nimel tänu kõikidele müüjatele ja ettevõtjatele, kes teevad linnavalitsuse ja politseiga koostööd alkoholitarbimisega seotud probleemide lahendamiseks.

“Meie kõigi ühine eesmärk on jõuda selleni, et täiskasvanud inimesed ei müü, ei osta ega paku alaealistele alkoholi,” sõnas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 410 korda, sh täna 1)