Ülo Tuulik paneb kokku raamatu Jüri Tuulikust

OOTAB ABI: “Olen väga tänulik, kui keegi tahab venna kohta midagi lisada või mõnda fotot pakkuda,” märkis Ülo Tuulik, lisades, et ühendust tuleks temaga võtta veel selle aastanumbri sees. TAMBET ALLIK

OOTAB ABI: “Olen väga tänulik, kui keegi tahab venna kohta midagi lisada või mõnda fotot pakkuda,” märkis Ülo Tuulik, lisades, et ühendust tuleks temaga võtta veel selle aastanumbri sees.
TAMBET ALLIK

Kirjanik Ülo Tuulik paneb kokku meelespidamiseraamatut mullu manalateele läinud kaksikvennast ja kolleegist Jüri Tuulikust.

“Raamatu tinglik pealkiri on “Naljategemine ei ole naljaasi” ja see on minu venna elu ja loomelugu tema sõprade ja kolleegide silme läbi,” ütles Ülo Tuulik, kelle sõnul sisaldab raamat mälestuskilde 30 inimeselt, kellest enamik on oma meenutused raamatu koostajale juba läkitanud. Kaasmaalaste kõrval meenutavad Abruka kirjanikku tõlkijad Lätist, Soomest, Venemaalt ja Saksamaalt.

Jürit tundnud inimeste sõnul oli kirjanik inimesena meeldivalt ligipääsetav ja läviv, ent sügavuti avas  ta end väga harva. Kindlasti toob meenutuste kogumik päevavalgele uusi kilde Jüri Tuuliku elust ja hoiakutest ning välja on tulnud mõned isegi vend Ülo jaoks põnevad ja teadmata seigad.

“Tänu venna suurele tutvuskonnale meenutavad teda raamatus inimesed autojuhist akadeemikuni ja jungast kuni kaugsõidukaptenini,” ütles Ülo Tuulik.  “See on tore ja sõbralik materjal.”

Ülo Tuulik lisas, et pärast kõigi mälestuskildude laekumist seisab tal ees raamatu kokkuliitmine, sest autorite vilumus kirjasõnaga ümberkäimisel on erinev. Umbes 250-leheküljelise kogumiku kirjasõna ilmestab ka rikkalik fotomaterjal.

Ülo Tuuliku sõnul annab meenutustekogumiku välja Agu Veetamme juhitud kirjastus Kadmirell, kelle egiidi all on ilmunud Jüri Tuuliku “Kogutud teosed” ja alles hiljuti Albert Uustulndi juubeliteos. Ülo Tuulik paneb lehelugejatele südamele, et kui kellelgi on tahtmist raamatuga liituda ja midagi öelda, siis tuleks kirjutada meiliaadressil tuulik3@hot.ee.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 224 korda, sh täna 1)