Pidula mõisa peakokk avab linnas restorani (4)

TOIDUSÕPRADELE SÜÜA: Eero Talvitie avab uue restorani Amigos sel pühapäeval. Siis toimub restoranis lõunasöök esimese advendi auks. TAMBET ALLIK

TOIDUSÕPRADELE SÜÜA: Eero Talvitie avab uue restorani Amigos sel pühapäeval. Siis toimub restoranis lõunasöök esimese advendi auks.
TAMBET ALLIK

Mõnda aega Pidula mõisas kokana töötanud Eero Talvitie tunnistab, et konkurents Kuressaare restoraniturul on tugev, ent ometi on ta rõõmuga valmis end proovile panema.

Uus restoran nimega Amigos ehk eesti keeli Sõbrad avatakse sel pühapäeval Torni tänaval hotell Arabellaga samas majas. Sissekäik on sama, mis hotelli, kuid kohe vestibüülist suunduvad trepid keldrikorrusele ja seal see uus restoran asubki.

Eero Talvitie nentis, et mõtles tegelikult esiti pannagi oma restoranile eestikeelne nimi Sõbrad, kuid see sõna on jälle turistidele võõras. “Amigos on arusaadav aga igas keeles ja oodatud on tõesti kõik toidusõbrad,” kinnitas ta.

Talvitie tõdes, et Pidulas oli tegelikult tore töötada, kuid ta väsis ära natuke sellest ühest ja samast stiilist. Kliendid aga midagi muud ei soovinud kui seapraadi ja hapukapsast. “See on loomulikult väga hea, aga…” mõtiskles Talvitie. Ta üritas oma sõnutsi seal aeg-ajalt ka tex-mex roogasid teha, pakkuda vahemere köögi maiuspalu ja mida kõike, aga seda sealne klientuur ei soovinud.

Teisalt oli Pidulas tööd üsna vähe. Kuna see asub keskusest nii kaugel ja sinna sõita on eriti sügisel ja talvel paras ettevõtmine, oli Talvitiel tööd vahelduva eduga ühel-kahel nädalalõpul kuus.

“Ma olen töönarkomaan ja seepärast tahaksingi nüüd ise midagi pakkuda Kuressaares, ehkki ma tean, et siin on päris suur konkurents nt itaalia köögi osas,” rääkis ta. “Olen igatahes valmis võistlema ja ma tahan seda teha omal moel – restoraniäri on mu elustiil.”

Uue restorani märksõnad on omaniku sõnul hea toit taskukohase hinnaga ja road hea toidu sõpradele. Argipäeviti hakatakse pakkuma n-ö iseteenindusel bufeed, kus saab kindla hinna eest süüa nii palju, kui mahub, ja nii kiiresti, kui tahtmist on.

À la carte menüü lisandub mõne aja pärast ja sealt leiab roogasid erinevatest köökidest – näiteks soome lõhesuppi, ukraina borši, brittide lemmikut kala ja krõpskartuleid, lõhe-confit’d jmt. Samuti kavatseb Eero Talvitie korraldada oma restoranis elava muusika õhtuid ja pakkuda muid meelelahutusvõimalusi.

Parasjagu otsib restorani omanik veel täiendavalt töötajaid, et kokku panna oma dream team ehk unistuste meeskond.

Kuna sel pühapäeval on 1. advent ja restoran just sel päeval avatakse, on pühapäevane söögivalik Talvitie kinnitusel jõuluootusaja auks eriti taskukohase hinnaga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 038 korda, sh täna 1)