Süstasõitjatele Roomassaare sadama detailplaneering ei meeldi (3)

roomassaare kaid

Kuressaare linnavalitsuses toimus eile Roomassaare sadama detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) programmi eelnõu ja detailplaneeringu eskiisi avalik arutelu.

Eelnevalt olid oma kirjalikud ettepanekud saatnud keskkonnaamet, maanteeamet ning Eesti süstasõitjate ja matkakorraldajate kogukond. Viimased ei ole rahul asjaoluga, et planeeringu järgi muutub linna poolt tulles vasakut kätt jääv plats, kust on võimalik süstasid vette lasta, poole kitsamaks. Praegu on kruusaga kaetud plats umbes 20 meetri laiune, planeeringu järgi muutuks see aga 10 meetri laiuseks.

Kirja autor Simmo Kikkas selgitas, et praegune olukord on väga hea. Süstamatkajatel on piisavalt ruumi, et sõita vahetult vee äärde ja süst kohapeal auto pealt maha võtta. Samuti on sealt Kikkase sõnul väga mugav süst vette lasta. Lisaks saavad süstamatkajad oma auto samale platsile jätta. Kikkase hinnangul kasutab seda võimalust ca paarsada inimest suve jooksul. Tema sõnul teisi nii häid kohti süstamatkajate jaoks piirkonnas õieti polegi.

Projekteerija Kai Keel leidis, et päris 20 meetrit eelpool nimetatud tegevusteks ilmselt siiski vaja ei lähe. Samuti märkis ta, et parkida on võimalik ka sadama parklaalal.

Lisaks uuris Simmo Kikkas, millal on plaanis detailplaneeringus kavandatud tööd teha, juhul kui detailplaneering kinnitatakse. Lisaks mitmeotstarbelisele kõvakattega platsile kavandatakse sadama lõunatipus asuva kai laiendamist ja sadamakaide number 4 ja 5 vahelise ala väljaehitamist ehk sinna tulevikus eraldi kai rajamist.

Arendaja AS Saarte Liinid esindajad selgitasid, et detailplaneering sai üldse algatatud peamiselt seetõttu, et oli soov laiendada lõunapoolset kaid ja välja ehitada kaide number 4 ja 5 vaheline ala. Seda, millal tekib vajadus kõvakattega platsi jaoks, on aga keerulisem ennustada.

Ettevõtte seisukohalt oli aga mõistlikum lahendada ühe detailplaneeringuga mitu küsimust korraga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 418 korda, sh täna 1)