JUHTKIRI: Demokraatia turismimaastikul (1)

Kõiki turismiettevõtjaid hõlmava organisatsiooni loomine on arutelu objekt olnud juba mõnda aega, kuid siiani pole kõik ühtemoodi aru saanud, miks või kellele seda vaja on ja millega seal ikkagi täpsemalt tegelema hakatakse. Seda ei saa aga asjaosalistele pahaks panna, päris selgust selles asjas ei ole.

Reformi eestvedaja Simmo Kikkase sõnul on loodav turismiühendus ümarlaud, kus on esindatud nii avalik sektor kui ka ettevõtjad. Mõte on ju ilus, kuid tekib küsimus, kuidas selline organisatsioon ikkagi toimib. Mitut poolthäält ümarlauas on vaja selleks, et midagi tehtud saaks? Kas kõigil on nii sarnane visioon Saaremaa turundamisest, et laiaulatuslik koostöö üldse tulemusi annab?

Vähemalt kõrvalt vaadates jääb samuti veidi ebaselgeks, kes selle organisatsiooni tegevuse ikkagi kinni maksab. Juhul kui suurem osa rahast peaks tulema avalikust sektorist, siis kui palju sõnaõigust antakse eraettevõtetele ja vastupidi?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 165 korda, sh täna 1)