Väinamere Liinid vaidlustas Triigi–Sõru vedajahanke

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium otsib 850 000 euroga Sõru–Triigi parvlaevaliinile ajutist vedajat, kes teenindaks liini 2016. aasta oktoobrist kuni uue laeva Soela liinile saabumiseni eeldatavalt 2017. aasta mais.

Hankele sai esialgu määratud tähtaja kohaselt pakkumisi esitada selle nädala esmaspäevani, ent vahepeal otsustati tähtaega pikendada. Ministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Rasmus Ruuda kinnitas, et majandus- ja taristuministri käskkirjaga muudeti pakkumiste esitamise aega ja kehtestatud uus tähtaeg on 27. november. “Seega saame täpsemalt rääkida pärast pakkumiste esitamise tähtaja möödumist,” nentis Ruuda.

Ta täpsustas, et tähtaega otsustati pikendada, kuna Väinamere Liinid OÜ vaidlustas hankedokumendid. “Uue tähtaja määramisel on arvestatud sellega, et jõuaks vaidlustuse läbi vaadata,” lisas Ruuda.

Esialgsetest hankedokumentidest selgus, et lepinguperioodil peaks ajutine vedaja tegema ligikaudu 526 reisi ning ministeeriumil on õigus mahtu muuta kuni 20 protsendi ulatuses. Veo peaks pakkuja korraldama tehnilistele nõuetele vastava parvlaevaga, mis kuulub ettevõttele või mida ettevõttel on võimalik kasutada. Ajutine vedaja peaks korraldama ka piletimüügi ja eelmüügi nii laeva pardal kui ka veebikeskkonnas.

Liinile saabuv parvlaev Soela peaks alustama 1. mail 2017, kuid olenevalt laeva tegelikust valmimistähtajast võib see tärmin muutuda.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 359 korda, sh täna 1)