Noore linnuvaatleja liigilistis on 186 linnuliiki (1)

VAATLEB SUURE INNUGA: Martin Vesbergi huvist lindude vastu on saanud tõsiseltvõetav hobi. TARVO VALKER

VAATLEB SUURE INNUGA: Martin Vesbergi huvist lindude vastu on saanud tõsiseltvõetav hobi.
TARVO VALKER

Saaremaa ühisgümnaasiumi 6.a klassis õppiv 12-aastane Martin Vesberg alustas lindude jälgimist juba teises klassis. Huvist on saanud tõsine hobi.

Martin meenutas, et loodusmees Hillar Lipp korraldas kunagi linnuvaatluse pühapäevakuid. “Minu ema on giid ja talle meeldib uusi teadmisi saada. Nii läksime Hillarit kuulama, aga kord-korralt oli seal vähem rahvast ja lõpuks jäime emaga kahekesi seal käima. Siis tuli mul paus sisse, aga eelmisest sügisest olen jälle aktiivselt linnuvaatlusega tegelenud,” selgitas Martin oma huvi lindude vastu.

Linnuvaatlus pole Martini ainus hobi. Suvel ta purjetab ja talvel käib judos. “Veel laulan kooli poistekooris ja muusikakoolis õpin saksofoni,” loetles ta oma teisi hobisid. Koor ja kõik muusikaga seonduv viivad poisi sõnul mõtted koolist eemale. Looduses käimine ja pildistamine on aga lõõgastuseks. “Pärast looduses käimist oled puhanud. Mulle meeldib loomade tegemisi jälgida. Kui õigesti käituda, lasevad nad sind väga ligidale,” kinnitas noor loodushuviline.

Sellega seotud raskusi poiss ei karda. “Pühapäevane Harilaiu ring oli 14,3 kilomeetrit. Aga pole viga, vahepeal tegime puhkepause ja paar-kolm kilomeetrit käisime metsa vahel, seal ei olnud tuult ka,” rääkis Martin sellest, kuidas nad käisid nädalavahetusel koos Läänemaa linnuvaatleja Tarvo Valkeriga linnuharuldusi otsimas Sõrves ja Harilaiul. “Ta käis siin eelmisel sügisel ja nüüd kutsus mind uuesti kaasa. Praegusel aastaajal näeb Saaremaal palju haruldusi, laupäeval nägime Sõrve tipus nunn-kivitäksi, see oli kolmas vaadeldud isend Eestis,” tõi ta välja Saaremaa eelised.

Täispikk lugu ilmus laupäevases Saarte Hääles

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 290 korda, sh täna 1)