Abruka pärn Eesti Inimeste Puu konkursil kolmas

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Eesti Inimeste Puu 2015 konkursil kogus enim hääli Võrumaal Urvaste vallas kasvav Tamme-Lauri tamm, kolmandale kohale tuli Abruka Lippmaa pärn (pildil).

Eesti inimeste puu 2015 tiitliga kaasneb õigus esindada Eestit Euroopa aasta puu 2016 valimistel. Tamme-Lauri tamm kogus 960 häält, teise koha omanik Kohtla-Nõmme tamm 809 häält ja Abruka Lippmaa pärn 354 häält. Kokku anti konkursil 3177 häält. Valida sai 12 puu vahel.

Lippmaa pärna esitasid konkursile Abruka muuseumi selts ja Abruka raamatukogu. Arboristide koja kodulehel olevas puu tutvustuses on kirjas, et selle pärnapuu all oli asunud akadeemik Teodor Lippmaa põhiline vaatluspaik, kui ta 1930. aastatel viis oma uuringutega Abruka saare botaanilise rikkuse maailmakaardile.

Võidupuu, Tamme-Lauri tamme kirjelduses seisab, et tegu on Eesti jämedaima ja võimsaima puuga, mille ümbermõõt on üle kaheksa meetri. Tamme-Lauri tamme olulisust näitab ka see, et puu on jõudnud Urvaste valla vapile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 207 korda, sh täna 1)