Rallivaidlus jätkub (2)

Kuressaare kohtumajas arutati eile taas hagi, millega Saaremaa Ralli OÜ nõuab firma juhatuse liikmelt Lembit Soelt 117 500 eurot ja viiviseid.

Täpsemalt oli arutusel viimati valminud, järjekorras kolmas eksperthinnang, mille järgi vaidluse all olev Karida külas asuv 60,3 ha suurune Lauritsa kinnistu oli müügihetkel ehk 2012. aasta suvel väärt 78 400 eurot. Enne vaidluse tekitanud müügitehingu toimumist Simus Kinnisvaralt tellitud hindamise järgi oli maa väärtus 17 000 eurot. Pindi Kinnisvara eksperthinnangu kohaselt oli müüdud kinnistu väärtus aga hoopis 136 500 eurot, millest tulenes ka kahjunõue. Maatükk müüdi 19 000 euroga AS-ile Level.

Kostja esindaja vandeadvokaat Urmas Ustav tõi kohtuistungil välja mitmeid punkte, mille pärast tema sõnul eksperthinnanguga kuidagi rahule jääda ei saa. Nimelt määras kohus eksperthinnangut koostama Domus Kinnisvara hindamisvaldkonna juhi Virgo Laansoo. Tema andis aga ülesande edasi Domus Kinnisvara kutselisele hindajale Roomand Saarele, kes eksperthinnangu lõpuks koostas. Istungil olid kohal mõlemad, kuid advokaatide ja kohtunik Külli Mõlderi küsimustele vastas Laansoo. Kostja esindajas tekitasid küsimusi veel näiteks eksperthinnangus kasutatud võrdlusobjektid.

Rahulolematuse tõttu on esitatud taotlus, et kohus nõuaks kordusekspertiisi. Kas kohus seda ka teeb, selgub 6. novembril.

Kostja esindaja Urmas Ustav arvas, et praegu on tõenäosus kompromissi leida väike. Hageja esindaja vandeadvokaat Ott Saame hinnangul aga kompromiss siiski nii ebatõenäoline ei ole. Samuti ei uskunud ta, et kinnistu hind uues eksperthinnangus erineks olulisel määral 78 400 eurost, mis on toodud viimases hinnangus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 267 korda, sh täna 1)