Ooperimajas on tuleval aastal mõnevõrra vähem kohti (1)

  1. aasta Saaremaa ooperipäevadel on ooperimajas kohti umbes 2000 inimesele, mida on ligi paarisaja võrra vähem, kui oli tänavu.

Eesti Kontserdi juhatuse liige Jüri Leiten ütles Saarte Häälele, et müüki pandi viis rida vähem ja ridades on ka neli tooli vähem, et saaks nende vahele 5–6 cm laiused vahed tekitada. “Ikka selleks, et publikul oleks mugavam,” kinnitas ta.

Leiten märkis, et möödunud korral kõlas sõna «Itaalia» nii maagiliselt, et otsustati saali rohkem inimesi mahutada. Nimelt väisas möödunud suvel Saaremaad Teatro di Milano Itaaliast, järgmisel aastal on oodata aga ühe tegusama Poola muusikateatri ehk Wrocławi ooperiteatri etendusi. Jüri Leiten lisas, et kui piletimüük läheb jälle väga tormiliselt, saab need viis rida vajadusel ka taastada.

Tuleval aastal on plaanis ka täiustada heliaparatuuri koos heli-arhitektuuriga. Olulise muudatusena tuleb kasutusele pehme vahesein, mis saali n-ö poolitab. Vaheseina kasutatakse näiteks Ülo Kriguli kammerooperi “Luigeluulinn” puhul, kuhu nii palju publikut ei planeerita. Nimelt esietenduvad 2016. aasta ooperipäevadel kahe eesti muusiku ooperid, lisaks “Luigeluulinnale” ka Rein Rannapi “Nurjatu saar”.

“Eks täiustusi tule veelgi. Tahame olla pidevas muutumises ja arengus,” kinnitas Jüri Leiten.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 358 korda, sh täna 1)