Konfiskeeritud kiivrid jõuavad Orissaarde (3)

MAKSU- JA TOLLIAMET

MAKSU- JA TOLLIAMET

Reedeõhtuses “Aktuaalses kaameras” näidati videolõiku kultuuriväärtuste väljaveost Eestist. Samal ajal näidati kiivreid ja muid esemeid, mis pärit Saaremaalt.

Klipi lõpuosas ütles maksu- ja tolliameti tollipoliitika rakendamise talituse peaspetsialist Aleksander Miksjuk, et sel aastal lõpetas EMTA ühe menetluse, kus isik soovis Ameerika Ühendriikidesse saata esmapilgul roostetanud kiivrit ja nuga.

“Taustauurimise käigus selgus, et arvestades väljakaevamise kohta ja tausta, on tegemist Eesti jaoks väga olulise kultuuriväärtusega, praegusel hetkel on need esemed antud üle muuseumile,” rääkis Miksjuk.

EMTA pressiesindaja Mailin Aasmäe sõnul anti konfiskeeritud esemed üle Saaremaa sõjavara seltsi muuseumile.

Pressiesindaja selgitas, et menetluses karistust kellelegi ei määratud. “Kultuuriväärtuste valdkonna menetluse eesmärk on eelkõige takistada esemete ebaseaduslikku väljaviimist ja karistus ei ole primaarne,” ütles ta.

Tõnu Veldre

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 022 korda, sh täna 1)