Saaremaa Turismi sügisene konverents keskendus merele

Konverentsil “Meri kui elatusallikas!?” räägiti mere olulisusest keskkonna, majandustegevuse ja turismi seisukohalt.

SA Saaremaa Turism juhatuse liige Angela Nairis ütles Saarte Häälele, et konverentsi mõte oli pakkuda teadmisi ja uut informatsiooni võimalikult laiale kuulajaskonnale.

“Oleme alati püüdnud sellised ettekandjad valida, et konverents pakuks igaühele midagi,” märkis Nairis. Ta lisas, et näiteks ettevõtjad ja turismiinimesed võisid konverentsilt saada uusi mõtteid või siis hoopis kinnitust, et nad juba on õigel teel.

Ettekannete teemad olid muu hulgas “Vana meri – uus majandus”, “Mere- ja rannikuturismi võimalused saarestikus”, “Kõht täis Läänemerest”.

Mere hotelli konverentsisaalis astusid üles oma ala asjatundjad Saaremaalt ja mujaltki: Eesti meremuuseumi direktor Urmas Dresen, keskkonnaseire tehnoloogia magister Jana Pavlenkova, ettevõtja ja Vormsi vallavanem Tanel Viks, TTÜ Kuressaare kolledži väikelaevaehituse kompetentsikeskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Jaanis Prii, muinsuskaitseameti veealuse pärandi vaneminspektor Maili Roio, kauaaegne Vilsandi rahvuspargi juht Arvo Kullapere ja Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi direktor Toomas Saat.

Sügisese konverentsi korraldas SA Saaremaa Turism kolmandat aastat järjest. Varasematel konverentsidel on käsitletud ajalooteemasid. Möödunud aastal kandis konverents nime “1944. aasta jäljed Saaremaal” ja 2013. aastal “Salme – kas esimeste viikingite matusepaik?”.

Nairis märkis, et tuleb mõelda, kas nad ka edaspidi konverentse igal aastal korraldavad või tasub aasta vahele jätta. “Ajad muutuvad, 2013 oli konverentse ja seminare vähem, aga kui praegu vaatad, siis peaaegu igal nädalal keegi korraldab midagi,” selgitas ta, tuues näiteks ülemöödunud nädala ettevõtluskonverentsi ja tuleval nädalal toimuva Saarte geopargi konverentsi. “Inimestel on rohkem kohti, kus käia ja oma teadmisi täiendada,” lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 217 korda, sh täna 1)