Ruhnlased sõidavad reisile Brüsselisse (1)

17.–18. novembril on Ruhnu vallavolikogu ja vallavalitsuse liikmed ning vallaametnikud Euroopa Parlamendi liikme ning Sotsiaaldemokraatide ja Demokraatide Liidu fraktsiooni asepresidendi prof Marju Lauristini kutsel tutvumisreisil Brüsselis.

Kahe päeva jooksul tutvutakse europarlamendi tegevusega, kohtutakse Marju Lauristiniga, külastatakse Sotsiaaldemokraatide ja Demokraatide Liidu koosolekut ja tutvutakse Brüsseli vaatamisväärsustega. Samuti avatakse Eesti alalises esinduses Euroopa Liidu juures Ruhnu fotograafist sadamakapteni Priit Kapsta Ruhnu-aineliste panoraamfotode näitus.

Ruhnu vallavanem Jaan Urvet ütles Saarte Häälele, et kirjutas Marju Lauristini nõunikule Henri Kaselole eelmisel aastal. “Meid pandi järjekorda ja nüüd tuli see kena aeg kätte,” lisas ta. Urvet selgitas, et tavaliselt külastavad Brüsselit grupid, kus on paar esindajat kõikidest omavalitsustest. Temal tekkis aga mõte, et oleks tore, kui saaks sellise grupi moodustada ainult ruhnlastest, ja nii ta Kaseloga ühendust võttiski.

Brüsselisse sõidab kaksteist inimest. Urvet märkis, et sõidu üks eesmärke on tekitada suurem seos Ruhnu ja Euroopa vahel: “Ka Ruhnu on Euroopa osa.” Samuti on tema sõnul oluline viia inimesed korraks mujale, et nad saaksid teistsuguses keskkonnas koos olla.

Vallavanema sõnul Ruhnu vallale reis mingisuguseid rahalisi kulusid ei tekita.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 498 korda, sh täna 1)